Підприємці зі сходу України отримуватимуть безкоштовну допомогу у консалтинговому центрі у Києві

Створення консалтингового центру для переселенців підтримала Міжнародна організація «Луганське земляцтво». Зараз формується команда волонтерів, готових безкоштовно консультувати підприємців за сходу

Про це на зустрічі з підприємцями-переселенцями заявив голова Міжнародної організації Вадим Горан.

Про це на зустрічі з підприємцями-переселенцями заявив голова Луганської спілки підприємців Сергій Давидов, передає журналіст «Громадського радіо». Приїхавши до Києва з початком бойових, він обдзвонював своїх колег, закликав триматись один одного, і врешті-решт визнати, що чекати допомоги від держави не варто. У Луганську він також займався консультуванням підприємців. Тепер же готовий на волонтерських засадах поділитись своїм досвідом з тими, хто змушений був покинути свій дім на сході та розпочати фактично нове життя у Києві.

«Вже є юристи, є бухгалтер, є людина, яка може сприяти в тих процедурних моментах, щоб ми з вами грамотно ту ідею, яка у нас є, правильно оформили і виклали на паперы», — сказав Сергій Давидов.

Він зауважив, що грантів для переселенців достатньо. Вибір є, але новачки підприємництва не можуть одразу правильно розписати свою бізнес-ідею через що часто не отримують грантів. Втім, нестача знань, за словами Сергія Давидова, компенсується іншими якостями переселенців.

«У нас є…Знаєте, ми, як стиснута пружина: у нас є енергетика, яку потрібно спрямувати в потрібне русло об’єднавши зусилля».

Консалтинговий центр зараз у процесі формування. Тож всі, хто хоче долучитись до проекту на волонтерських засадах, може звертатись до «Луганського земляцтва».

Валентина Троян з Києва для «Громадського радіо»

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *