Керрі закликав палестинців та ізраїльтян до припинення хвилі насильства


Джон Керрі та Беньямін Нетаньягу

Державний секретар США Джон Керрі попередив, що поточна хвиля насильства між ізраїльтянами і палестинцями може «вийти з-під контролю». Він зробив таку заяву після відвідин регіону, де мав зустріч з лідерами обох сторін.
 
У середу Керрі сказав, що Сполучені Штати заохочують Ізраїль і палестинців вдати до заходів для зменшення напруження і продемонстрування справжньої відданості розв’язці, яка передбачає співіснування двох держав.
 
Від вересня в результаті палестинських ножових атак, стрілянини і навмисних автомобільних зіткнень загинуло щонайменше 19 ізраїльтян і американський студент. У той же час у результаті сутичок з ізраїльськими силами безпеки загинуло щонайменше 89 палестинців, включно з чималою кількістю нападників.
 
У вівторок, під час зустрічі з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу, Керрі осудив атаки палестинців як тероризм. Проте палестинці кажуть, що причиною хвилі насильства є майже півстолітня окупація і звинувачують ізраїльську владу у застосуванні надмірної сили для придушення заворушень.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *