Донецькому національному медичному університету – 85

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський сьогодні привітав колектив і студентів Донецького національного медичного університету ім. М. Горького з ювілеєм – навчальному закладу виповнилося 85 років з часу заснування.

Очільник області вручив нагороди ОДА ректору вузу Юрію Думанському та викладачам зі словами подяки за багаторічну плідну діяльність і високий професіоналізм.

«Медики – це та професія, що вселяє віру в продовження людського роду і розвиток держави завдяки підтримці здоров’я нації на належному рівні. Славетну історію має університет. У 2014 році заклад фактично вдруге за час існування був змушений залишити Донецьк. Перший раз це сталося також внаслідок війни – у 1941-му. Вражений відданістю ректорату, викладачів і студентів своєму вузу та українській державі. Ви залишили свої домівки, стіни рідної Alma Mater, бо ваша батьківщина – Україна. Ви не схотіли жити під окупацією. І ваш вчинок буде гідно оцінений», – наголосив голова Донецької ОДА.

Павло Жебрівський озвучив плани облдержадміністрації повністю відновити медичний потенціал області за чотири роки. Насамперед ідеться про відновлення першого рівня допомоги та формування штату сімейних лікарів.

«Уже у цьому році плануємо відкрити кардіохірургію і дитяче хірургічне відділення в Краматорську. На наступний рік заплановано на базі залізничної лікарні в Слов’янську розпочати роботу діагностичного центру. Донецька ОДА приділятиме охороні здоров’я максимум уваги. І, безумовно, роль медичного університету в цьому питанні не можна применшувати», – підкреслив очільник області.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *