«Захист людей, що вимушено покинули свої домівки, – одне із основних завдань обласної влади» – Андрусів

27 листопада Віктор Андрусів, т.в.о. заступника голови облдержадміністрації, провів робочу нараду з питань організації роботи з внутрішньо переміщеними особами за участю керівників структурних підрозділів ОДА.

До обговорення проблем також долучився Михайло Карелін – регіональний координатор проекту ПРООН в Донецькій області «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми ВПО в Україні», Олександр Ворошков – голова ГО “Краматорськ SОS”, позаштатний радник Міністра соціальної політики з питань внутрішньо – переміщених осіб та Олександр Черногор – голова правління “Фонду розвитку громади”.

В ході засіданні представники ПРООН та співробітники Донецької ОДА розповіли про проведену роботу та визначились щодо основних проблем в області з питань координації роботи з ВПО.

«Для того, щоб ми могли у повному обсязі надати допомогу та координувати роботу з переселенцями, нам необхідно провести масштабне інформування ВПО щодо державної політики, доступних програм допомоги», – підкреслив Андрусів.

Також він звернув увагу присутніх на те, що за результатами багатьох досліджень  з цього питання, найбільше інформації люди, що вимушено лишили свої домівки, отримують від знайомих та друзів. Процент отримання інформації зі ЗМІ – 40%. Від органів державної влади – ще менше.

Олександр Ворошков підкреслив також важливість координації роботи між органами влади та міжнародними організаціями, а також поміж самими донорськими організаціями.

«Якщо б донорські організації зібрались і представили свої плани та проекти, можливо тоді нам було б простіше в них інтегруватись», – наголошує Ворошков.

На підтримку його думок виступають і керівники департаментів, і Віктор Андрусів. «Потрібна людина чи група людей, яка могла працювати при ОДА, тут в Донецькій області, та координувати діяльність між нами всіма. Ми маємо у будь-що об’єднати зусилля заради допомоги переселенцям. Захист людей, що вимушено покинули свої домівки, – одне із основних завдань обласної влади», – підкреслює він.

Михайло Карелін, координатор проекту ПРООН в Донецькій області, зазначив, що мета їх візиту – це саме виявити шляхи підвищення рівня координації роботи.

«Пропозиція щодо створення такої групи нам дуже імпонує, і я думаю, що її створення можливе через пару місяців. Ми приїхали сьогодні саме для того, щоб вирішувати такі питання та співпрацювати з вами», – розповів Михайло Карелін. 

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *