Прес-центр штабу АТООблаштувати оборонні позиції допомагає ДССТ УкраїниПроводити будівельні роботи інколи доводиться під свист

Прес-центр штабу АТО

Облаштувати оборонні позиції допомагає ДССТ України
Проводити будівельні роботи інколи доводиться під свист куль та розриви снарядів
Обладнанням опорних пунктів та вогневих позицій на всіх лініях оборони в зоні проведення Антитерористичної операції займаються зведені підрозділи Державної спеціальної служби транспорту України.
Неодноразово такі небезпечні, проте важливі завдання, військовослужбовцям цієї відомчої служби доводилося здійснювати під вогнем супротивника та кулями ворожих снайперів. Нещодавно, протитанковими керованими ракетами бойовиків були підбиті навіть кілька їхніх інженерних машин.
Зараз взводна тактична група шляхо-відновлювального загону ДССТУ обладнує опорні пункти неподалік лінії розмежування на Донецькому напрямку. Перед початком робіт місцевість була ретельно перевірена групою саперів, адже в таких місцях можуть бути встановлені розтяжки та інші вибухонебезпечні пристрої. По периметру виставлена охорона, а від кожного екіпажу – спостерігач. Лише після цього екскаватори загальновійськові ЕОВ-4421 розпочали інженерне облаштування копанірів та бліндажів на взводному опорному пункті.
За словами заступник командира зведеного загону з озброєння майора Павла Мігая, його підрозділ здійснює загальне облаштування взводного опорного пункту за 3-4 доби, після цього їх займають армійці. Вони вже остаточно дообладнують позиції під себе.
– Такі завдання ми виконуємо щоденно, у будь-яку погоду та час доби. Тож, відповідно і техніка завжди повинна бути готовою та справному стані, – розповів офіцер.
Твердий ґрунт та кам’яниста порода донбаської землі не стали на заваді воїнам¬-будівельникам, вони швидко та професійно підготували вогневі позиції та висунулися в інший квадрат.

https://www.facebook.com/ato.news/posts/1113800788630..


Посилання
www.facebook.com

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *