Обмін потрібен скоріше, бо Надіного ресурсу не вистачить — сестра Савченко

Надя зустрічає другий голодний Новий рік — резюмує Віра Савченко останнє засідання у справі льотчиці в 2015 році

Про це на прес-конференції біля Донецького міського суду Ростовської області розповіла сестра льотчиці. 

«Які результати року. Відбулася прес-конференція Путіна, в якій він заявив про обмін всіх-на-всіх. Також була заява омбудсмена Москви Памфілової, що вона хотіла б дуже, щоб обмін відбувся. Савченко на грушників Єрофєєва і Александрова, це, мовляв, поліпшить відносини країн. Проте Надя зустрічає другий голодний Новий рік. Починаючи з грудня, 17 числа, голодовку. Те, що люди в Кремлі вже заговорили про обмін, це добре. Тепер залишилося зробити так, щоб цей обмін був якнайскоріше, бо Надіного ресурсу людського не вистачить. Поки дуже напряжно закінчується цей рік», — заявила Віра Савченко.

Віра Савченко


Віра СавченкоАвторські права: Антон Наумлюк

Адвокат Савченко Ілля Новіков не розподіляє великих надій від заяви омбудсмена.

«Ми не знаємо, що на нас чекає через три тижні, наступне засідання 13 січня. Ми не знаємо, чого нам чекати від політиків. Ми далекі від того, щоб розглядати заяву Памфілової,як якісь обіцянки або натяки від російської влади. Натякам ми вже не віримо більше» — розповів він.

Останнє засідання у цьому році, 24 грудня, за його словами, було унікальним.

«Всі клопотання захисту були задоволені. Їх було два. Про оголошення матеріалів і залучення відео, і на диво, мабуть, магія Різдва, прокурори не були проти. Але найважливіше, що у нас було в захисті, це було вчора. Ми застовпили позицію в суді, що відео може бути досліджено, на предмет, коли ці події були, по тінях. Ми не будуємо ілюзій, що суд повірить нашим фахівцям. Ми чекаємо, що він або призначить свою експертизу, або піде на вирок, відмовивши захисту у призначенні екпертиза, маючи на руках висновки астрономів і відеотехніків. Видно, що суд цього не хоче. Видно, що їм хочеться зберегти декор «тут все об’єктивно». Хоча, звичайно, нічорта не об’єктивно, будемо чесні», — заявив адвокат.

Ілля Новіков з Надією


Ілля Новіков з НадієюАвторські права: Антон Наумлюк

Мама Надії Савченко Марія Іванівна також була на останньому в цьому році суді. Вона зазначила журналістам, що їй хотілося привітати Надю з Новим Роком, і привезти дочці гостинці. Для неї результати року не є втішними.
«Ну прийшли до кінця року з порожніми руками, нічого не зроблено. Обіцяли, що 24 грудня винесуть вирок. На січень призначили ще 8 судів. А що ще потрібно доводити? Я знаю, що вже нічого не доведеш. Такий суд можна 5 років тягнути», — розповіла Марія Іванівна.

Марія Іванівна


Марія ІванівнаАвторські права: Антон Наумлюк

 

Ялинка Надії, зроблена вручну з паперу


Ялинка Надії, зроблена вручну з паперуАвторські права: Антон Наумлюк

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *