У КНДР “винайшли” алкоголь без ефекту похмілля
У КНДР “винайшли” алкоголь без ефекту похмілля
- 19 січня 2016
Reuters
Алкоголь виграв медаль за “збереження національного смаку”
Північнокорейські науковці винайшли алкоголь, від якого немає похмілля, повідомляє “Пхеньян Таймс”.
Як сказано в статті у цій державній газеті, “витончений” напій не викликає вранці бажання морщитись, хоча й містить у собі 30-40% алкоголю.
Повідомляють, що напій роблять з місцевого женьшеню інсам, вирощеного органічним методом, а також з в’язкого рису.
Газета пише, що продукт “виділяє національний аромат”.
У статті під заголовком “Напій виграв медаль якості за збереження національного смаку” сказано, що Тедонганська харчова фабрика працювала над цим еліксиром роками.
Інсам під назвою кесон-коре, з якого роблять напій, – це трава, якій приписують медичні властивості. За даними газети, гіркоти женьшеню і – найголовніше – ефекту похмілля вдалося позбутися завдяки тому, що цукор замінили паленим в’язким рисом.
Напій “уже зареєстрований як національне науковий і технологічний прорив”, сказано в статті.
Андрай Абрагаміан, який буває в Північній Кореї з діловими поїздками, розповів британському веб-сайту North Korean News, що напій з інсаму йому видався “непоганим”, але він не назвав би його “смачним трунком”.
“У Північній Кореї виробляють деякі високоякісні алкогольні напої, але з мого досвіду, такої речі як спиртне без ефекту похмілля не існує ніде в світі”, – додав бізнесмен.