Юрий БирюковВ дополнение к предыдущему посту (https://goo.gl/UCtKea) добавлю часть отчета аудиторов:”При впровадженні експерименту з
Юрий Бирюков
В дополнение к предыдущему посту (https://goo.gl/UCtKea) добавлю часть отчета аудиторов:
"При впровадженні експерименту з удосконалення продовольчого забезпечення враховано практичний досвід виконання бойових завдань в зоні АТО, підрозділів інших армій країн НАТО та досвід наших національних миротворчих підрозділів.
Так, в складі 56 овз Місії ООН У Ліберії, 18 овз Місії ООН у ДР Конго, УКРПОЛБАТу в Косово в складі сил КФОР харчування особового складу здійснюють штатні військові кухарі за принципом замовлення продуктів за Каталогом (аналогічно експериментальним частинам)."
"Результати перевірок, анкетування та опитування особового складу свідчать про позитивні зміни в харчуванні військовослужбовців, підвищенні якості та різноманітності страв, напоїв, десертів та інших продуктах, яких раніш на харчування не видавалось."
"Фактів залучення до господарських робіт військовослужбовців під час перевірок не зафіксовано."
"М’ясна група збільшена на 40%… Асортимент більший на 39 найменувань у порівнянні з частинами, що не залучались до експерименту.
Овоче-круп’яна група збільшена на 11%… Асортимент збільшений на 18 найменувань (рис довгозернистий пропарений, рис полірований, баклажани свіжі, кабачки свіжі, капуста кольорова, перець болгарський, салат, томат свіжий, цибуля зелена, петрушка, укріп, часник, шампіньйони свіжі).
Під час експерименту використано більше на 96% картоплі свіжої (що відповідає нормі), овочів різних на 41%, при цьому круп інших (перлова, пшоняна, пшенична, ячнєва) зменшено на 20%. Співвідношення використання рису та гречки до інших круп: у військових частинах під час експерименту 78% – 22%, в інших частинах 26% -74% відповідно."
И самое вкусное:
"Під час експерименту військовослужбовці додатково забезпечувались:
– свіжими сезонними фруктами в асортименті, в середньому 295 гр на добу (ананас, апельсин, банан, виноград, груша, диня, кавун, ківі, лимон, мандарин, яблуко);
– кисломолочними продуктами в асортименті (молоко, сири, бринза, масло коров’яче) до 60 гр на добу, що дозволило видавати йогурт та кефір 3-4 рази на тиждень, додавати до першої страви сметану 10-15 гр;
– соки та напої в асортименті 58 гр на добу, що дозволило видавати щодобово (сік апельсиновий, вишневий, гранатовий, мультивітамінний, яблучний та воду мінеральну), розширити асортимент гарячих напоїв (чай чорний, чай зелений в індивідуальній упаковці, кава натуральна та кава розчинна);
– кондитерські та хлібобулочні вироби (печиво до чаю, до кави, печиво вівсяне, здоба, вафлі з фруктовими начинками, бублики тощо), що дозволило видавати щодобово на вибір широкий асортимент за принципом шведського столу;
– спеціями, готовими соусами (кетчуп, гірчиця, майонез), що значно покращувало смакові якості готових страв."
Хватит? Ибо вы же сейчас уже к холодильнику рветесь.
Это все безобразие – в двух экспериментальных частях.
Мы – хотим эксперимент продолжить. Но… Этого хотят не все.
https://www.facebook.com/yuri.biriukov/posts/16921487..
Посилання
goo.gl