Країна змінюється, але потрібно більше, – посол США оцінив Україну після Майдану

Фото: ЕРА

Через два роки після Революції Гідності керівники України, стимульовані активним, залученим і свідомим громадянським суспільством, провели складні політичні та економічні реформи, щоб наблизити країну до її європейського майбутнього, вважає посол США в Україні Джеффрі Пайетт.

У інтерв’ю виданню “Новое время” він зазначив, що зміни не пройшли легко і вимагали великих жертв.

“Ми всі згодні, що можна і потрібно зробити більше, особливо у сфері боротьби з корупцією. Але прогрес останніх двох років показує, що Україна змінюється”, – сказав дипломат.

Пайетт підкреслив, що протягом останніх двох років Україна провела успішні президентські, парламентські і місцеві вибори у відповідності з міжнародними нормами і зараз працює над виконанням програми МВФ.

“Ваша валюта стабілізувалася, і ви відновили свої резерви. Ви наполегливо працювали, щоб відновити довіру до України з боку міжнародного фінансового співтовариства”, – сказав посол США.

Він зазначив, що в Україні з’явилася нова, чесна національна поліція, “яка отримала найцінніший актив – довіру суспільства”.

Пайетт також відзначив прогрес в області децентралізації – розширення повноважень місцевої влади, щоб покращити якість послуг для громадян.

Крім того, розповів дипломат, в Україні відновлюється економічне зростання, а нова зона вільної торгівлі з Євросоюзом відкрила відмінні можливості для реалізації невикористаного економічного потенціалу країни.

“Кращий пам’ятник Небесній сотні – це Україна, яка по-справжньому позбулася корупції, кумівства та клептократії. Це Україна, пов’язана більш міцними узами з Європою, що забезпечить нові можливості, нове зростання і дасть можливість новому поколінню реалізувати закладений Богом потенціал”, – сказав Пайетт.

При цьому дипломат підкреслив, що в щоденних політичних і бюрократичних зусилля в напрямку економічних реформ легко загубитися.

Він резюмував, що на Майдані і після нього українці показали всьому світу, що, коли вони тримаються разом, то ні клептократ, ні олігарх, ні будь-яка іноземна сила не може зупинити їх.

Нагадаємо, в Ізраїлі відкриють фотовиставку до річниці Революції Гідності.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *