Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому слідчому Дніпровського райуправління міліції м. Києва

Управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України продовжують вживатися заходи щодо встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності правоохоронців, причетних до неправомірних дій стосовно учасників мирних акцій протесту в січні – лютому 2014 року.

Так, 01.06.2016 повідомлено про підозру колишньому слідчому Дніпровського райуправління міліції м. Києва, який на цей час працює слідчим в органах Національної поліції, у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 271, ч. 2 ст. 372 КК України за фактами зловживання службовим становищем, незаконного затримання, притягнення до кримінальної відповідальності завідомо невинуватої особи та фальсифікації стосовно нього матеріалів провадження, за нібито участь у масових заворушеннях.

Готується клопотання до слідчого судді про відсторонення підозрюваного від посади та застосування до нього запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває. Збираються докази для притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вчинення указаних злочинів (працівників органів внутрішніх справ, прокуратури та суддів).

Як раніше повідомлялося, у вказаному провадженні також притягнуто до кримінальної відповідальності прокурора прокуратури м. Києва та заступника прокурора Дніпровського району м. Києва. Останнього оголошено в розшук, слідчим суддею надано дозвіл на його затримання.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *