Жебрівський обговорив з помічником Генсека ООН ситуацію з дотриманням прав людини на Донбасі

Сьогодні в Краматорську очільник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський зустрівся з помічником Генерального Секретаря ООН з прав людини, щоб обговорити напрямки допомоги, яку може надати міжнародна організація Донецькій області.

Голова Донецької ОДА наголосив, що нині в області тривають роботи з розмінування територій. Перевірці підлягають близько 16 тисяч гектарів. «Міжнародні організації допомагають нам із проведенням робіт. Але в наших структурах не вистачає висококваліфікованих саперів та новітнього технологічного оснащення. Ми будемо вдячні за цю допомогу», – наголосив Павло Жебрівський.

За його словами, робота ускладняється діяльністю диверсійних груп на території, підконтрольній українській владі. «Навіть ті мінні поля, які були закладені українськими військовими та чітко позначені попереджувальними знаками, можуть бути додатково заміновані диверсантами. Крім того, російсько-диверсійні групи обстрілюють українських військових, знищують інфраструктуру, завдаючи максимальної шкоди», – підкреслив він.

Очільник Донецької облдержадміністрації зазначив, що людям, які проживають на лінії розмежування, бракує психологічної допомоги. «Зараз важливим завданням для нас є спрямування на Донбас професійних психологів, насамперед для роботи з дітьми, які щодня чують обстріли і бачать, як рвуться снаряди», – наголосив Павло Жебрівський.

Відповідаючи на запитання Івана Шимоновича, очільник Донецької ОДА повідомив, що на контрольованій владою території області зареєстровано 725 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них 430 тисяч – пенсіонери.

«На жаль, ми не можемо відкрити на тимчасово окупованих територіях відділення банків. Але до кінця цього тижня на урядовому рівні мають вирішиться паперові питання, щоб поновити соціальні виплати людям, які не мають у довідках ВПО штампа міграційної служби», – наголосив він.

Під час зустрічі Павло Жебрівський окреслив своє бачення необхідності створення на Донеччині озброєної поліцейської місії ООН або ОБСЄ.

«Перший етап роботи місії – це забезпечення спокою на лінії розмежування. Другий – контроль кордону і введення своїх повноважень на території, яка тимчасово непідконтрольна Україні. Лише це може зупинити ту безтяму, яка зараз відбувається на окупованій частині», – підкреслив очільник Донецької облдержадміністрації.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *