“Зі сльозами на очах”: У Парагваї молилися за Україну

Наприкінці травня Республіку Парагвай відвідав український архієпископ Іларіон. 25 травня він очолив молебень до Пресвятої Богородиці в Свято-Георгіївському храмі міста Енкарнасьйон. Про це повідомляє VIDIA із посиланням на сайт Рівненської єпархії УПЦ КП.

Фото: прес-служба Рівненської єпархії УПЦ КП

«Під час молебню підносилися молитви за парафіян, український та парагвайські народи та Богом бережену Українську державу», — йдеться у повідомленні.

29 травня, в 5-у неділю після Пасхи, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон очолив урочисте богослужіння з нагоди 40-а річчя від дня освячення митрополитом Мстиславом (Скрипником) храму на честь святого великомученика Юрія Переможця міста Енкарнасьйон.

В цей день храм був переповнений парафіянами та гостями, які прибули на свято з різних куточків Парагваю. Разом з духовенством та вірянами за літургією молився губернатор Луіс Найтін та міський голова Енкарнасьйону Луіс Альфредо ід Санчес.

Фото: прес-служба Рівненської єпархії УПЦ КП

За святковим богослужінням, яке звершувалася трьома мовами (українською, іспанською та грузинською) були піднесені молитви за Україну та Республіку Парагвай. «З глибокою вірою та сльозами на очах, українці молились за свою Батьківщину, яка переживає військову агресію Росії на Донбасі. Віряни просили Господа, щоб Він визволив Україну від нашестя чужинців, подав мир, єдність і благословення українському народу», — наголошують у прес-службі Рівненської єпархії.

Нагадаємо, італійці подарували українцям храм у Салерно.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *