На підконтрольній українській владі території області за перші десять днів …

На підконтрольній українській владі території області за перші десять днів червня знизилися ціни на низку соціально значущих продуктів харчування в порівнянні з третьою декадою травня.

Наприклад: капусту (на 29,3 %), сир м’який (на 6,4 %), моркву (на 5,5 %), яйця курячі (на 2,8 %), буряк (на 1,7 %), сметану (на 1,7 %), рис (на 1,2 % ), макаронні вироби (на 0,7 %), цукор (на 0,3 %).

Незмінними залишились ціни на хліб житній, житньо-пшеничний (10,56 грн), хліб пшеничний з борошна першого ґатунку (11,24 грн), яловичину (76,67 грн), свинину (57,64 грн), сало (36,80 грн), борошно пшеничне (8,46 грн), ковбаси варені першого ґатунку (45,40 грн), цибулю ріпчасту (9,63 грн).
Разом з цим спостерігається підвищення цін на картоплю (на 5,2 % – з 6,12 грн до 6,44 грн), масло вершкове (на 5,1 % – з 99,34 грн до 104,39 грн), крупу гречану (на 3,9 % – з 37,61 грн до 39,08 грн), м’ясо птиці (на 2,5 % – з 37,63 грн до 38,56 грн), олію соняшникову (на 1,6 % – з 29,29 грн до 29,75 грн), молоко (на 1,1 % – з 9,38 грн до 9,48 грн).

Разом з цим спостерігається підвищення цін на картоплю (на 5,2 %), масло вершкове (на 5,1 %), крупу гречану (на 3,9 %), м’ясо птиці (на 2,5 %), олію соняшникову (на 1,6 %), молоко (на 1,1 %).

Але на Луганщині зафіксовані одні з найнижчих в Україні ціни на молоко, ковбаси варені першого ґатунку, яловичину, свинину та олію соняшникову.

Крім того, в області нижчі за середньоукраїнські ціни на: молоко (на 23,4 %), ковбаси варені першого ґатунку (на 19,9 %), свинину (на 11,9 %), сметану (на 8,3 %), сир м’який (на 7,1 %), яловичину (на 6,0 %), олію соняшникову (на 5,4 %), сало (на 3,0 %), яйця курячі (на 2,0 %), м’ясо птиці (на 1,8%), масло вершкове (на 1,7 %), борошно пшеничне (на 0,6 %), макаронні вироби (на 0,6 %).
Загалом темпи зміни цін на основні продовольчі товари протягом першої декади червня 2016 року на споживчому ринку області не перевищують темпів, що спостерігаються в цілому по Україні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *