Моніторинговий візит в рамках проекту щодо забезпечення гуманітарних потреб найбільш вразливих категорій жінок та дівчат-підлітків в умовах збройного конфлікту на сході України

В Донецькій області з серпня 2015 року Українська Фундація громадського здоров’я впроваджує проект «Посилення гуманітарної відповіді на потреби найбільш вразливих категорій жінок та дівчат-підлітків в умовах збройного конфлікту на сході України: зміцнення міжвідомчої системи попередження та подолання гендерно-обумовленого насильства та забезпечення доступу до послуг з охорони репродуктивного здоров’я», який фінансується Фондом народонаселення ООН в Україні.

В рамках зазначеного проекту між Донецьким обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та УФГЗ підписано меморандум про співпрацю.

З жовтня 2015 року в області створено та діють 5 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги.

За період реалізації проекту більше 1000 осіб отримали соціально-психологічну допомогу з питань гендерно-обумовленого насильства. В містах компактного розміщення внутрішньо переміщених осіб було проведено майже 50 групових профілактичних заходів за вищезазначеною тематикою.

В рамках реалізації проекту на цьому тижні відбувся моніторинговий візит Директора Департаменту сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Міністерства соціальної політики України Наталії Федорович та виконавчого директора Української фундації громадського здоров’я Галини Скіпальської у Донецьку область.

Під час візиту була надана методична допомога працівникам мобільних бригад щодо координації їх діяльності та підвищення міжвідомчої взаємодії в області.

У Краматорську Федорович Н.В. провела робочу нараду за участю директорів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та начальників відділів у справах сім’ї та молоді міських рад та райдержадміністрацій. Під час наради учасники розглянули питання реалізації гендерної політики, протидії торгівлі людьми, запобігання домашньому насильству, обговорили напрямки роботи з багатодітними сім’ями та підвищення якості надання соціальних послуг у регіоні, також запропонували певні кроки вирішення найбільш проблемних питань.

Також, очільниця Департаменту побувала у Дружківці, де відвідала обласні заклади, що надають соціальні послуги молоді та різним категоріям сімей – центр соціально-психологічної допомоги, соціальний центр матері та дитини та соцгуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

За інформацією управління у справах сім’ї та молоді ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *