Генпрокуратура спільно з ДФС ліквідувала міжрегіональний конвертаційний центр, через який було «відмито» 300 млн грн (ФОТО, ВІДЕОКОМЕНТАР)

Генеральною прокуратурою України спільно з Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України в результаті проведення комплексу слідчих (розшукових) дій викрито злочинне угруповання, яке займалися фіктивним підприємництвом та легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Їх дії кваліфіковані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) , ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 205-1 (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб – підприємців), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.

Встановлено, що організатори угруповання створили протиправну схему, направлену на ухилення від сплати податків, тобто конвертаційний центр, до складу якого входили 46 фіктивних суб’єктів господарювання.

Діяльність вказаного центру мала міжрегіональний характер, здійснювалась у м. Дніпро, м. Запоріжжі, м. Харкові та розповсюджувалась на чисельні підприємства реально діючого сектору економіки на території Київської, Харківської, Запорізької, Чернігівської та інших областей.

Орієнтовний обіг коштів по рахунках підприємств, що входили до складу конвертаційного центру, у 2015-2016 роках склав понад 300 млн грн.

Під час обшуків в офісних приміщеннях та за місцями мешкання членів угруповання вилучено грошові кошти на загальну суму понад 3 млн грн, печатки, бухгалтерські документи, комп’ютерну та іншу техніку.

З метою забезпечення погашення збитків завданих державі, накладено арешт на рахунки фіктивних підприємств, а також призначено проведення позапланових перевірок підприємств, які користувались послугами конвертаційного центру.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *