Президент України прийняв Державного секретаря у закордонних справах та справах Співдружності Великої Британії




Президент України Петро Порошенко провів зустріч із Держсекретарем Великої Британії у закордонних справах та справах Співдружності Борисом Джонсоном.

Президент України висловив вдячність Великій Британії за постійну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, відзначивши роль цієї країни в міжнародних організаціях, зокрема у складі Великої сімки, НАТО тощо.

Глава держави також високо оцінив внесок Великої Британії у тренування Збройних Сил України і висловив сподівання на продовження та поглиблення співробітництва.

Президент поінформував очільника зовнішньополітичного відомства Великої Британії щодо поточної ситуації на Донбасі.

Державний секретар Великої Британії у закордонних справах та справах Співдружності наголосив, що Україна є одним з пріоритетів у його діяльності і, не випадково, наша країна стала однієї з перших, яку він відвідує на новій посаді.

«Україна є жертвою неприйнятної агресії. Ми на 100 % є рішучими у здійсненні тиску на Росію», – сказав Борис Джонсон, говорячи про позицію британського уряду. При цьому він наголосив, що Велика Британія «повністю налаштована на підтримку санкцій проти агресора», яким є Російська Федерація.

Співрозмовники також обговорили питання продовження британської фінансової та експертної допомоги у впровадженні реформ, у тому числі у сфері боротьби з корупцією. Йшлося, зокрема, про співпрацю британських антикорупційних органів з НАБУ та ГПУ.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *