ПРО МУЖНІСТЬ Свою Незалежність ми виборювали століттями. Ще зовсім…

Козаки (00:01:20)
ПРО МУЖНІСТЬ

Свою Незалежність ми виборювали століттями. Ще зовсім нещодавно здавалося, що вона вже назавжди в наших руках, але на долю українців випали нові випробування. Сьогодні – День захисника України. Ми шануємо тих найсміливіших, кому доводиться найтяжче знову стояти за нашу державу.
Ще влітку «СловОпис» побував у Батурині, місті козацької слави, чиї трагедії та подвиги були несправедливо забуті. А тепер вони надихають на нові звитяги сучасних козаків. Тут є пам’ятник – «Гетьмани. Молитва за Україну». Він нагадує нам, що ми не самі – з нами наші славні предки, які слідкують за нами з небес. Їхня кров тече у кожному з нас і не дає нам опускати руки.
Їх кодекс честі утверджується у сучасних лицарях світла, які не знайшли виправдання лишитися вдома і часом ціною власного життя не дають нам зганьбити пам’ять великих предків. Вони ховають свої оселедці під зеленими кашкетами, замість чобіт носять берці, а шаблюки їм замінили автомати. Їхні очі красномовніші за будь-які підручники історії. Це наші герої і вони серед нас. Найменше, що ми можемо зробити – це цінувати живих і шанувати загиблих.
#ukraine #slovopys #grinchenko #dictionary #cossacks #nation #celebration #freedom

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *