Геращенко та Черниш проінспектували хід реконструкції інфраструктурних об’єктів Донеччини

Сьогодні Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко та міністр України з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб  Вадим Черниш проінспектували хід реконструкції опорних шкіл у Дружківці та Часов Ярі, оглянули у Костянтинівці шляхопровід після капітального ремонту та побували на відбудованих будівлях гуртожитків для переселенців у Бахмуті.

«Верховна Рада України прийняла визначне рішення та виділила 4 мільярди гривень на відновлення інфраструктури Донеччини. З них три мільярди буде витрачено на Донецьку область, а мільярд на Луганську. Це необхідні кошти у той період військової агресії, яку Російська Федерація розгорнула проти України. Важливо, щоб кожна копійка з бюджетних коштів була правильно використана. І ось ми приїхали, щоб на власні очі побачити та перевірити, як використовуються бюджетні кошти. Ці об’єкти вибиралися безпосередньо міськими радами, райдержадміністраціями, ВЦА та облдержадміністрацією , а контроль повинні взяти на себе громади. А вже після можна робити висновки», – наголосила Ірина Геращенко.

Обидва політика наголосили, що багато проблем внутрішньо переміщених осіб державі ще треба вирішити, але заходи, що зараз проводяться, сприяють реінтеграції та поєднанню суспільства, яке зараз, нажаль розділене лінією розмежування.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *