FrolovLeaks VII: кошториси на шабаш «російської весни»

InformNapalm публікує сьому частину політичного трилера #FrolovLeaks, у якій активіст Українського Кіберальянсу (UCA) Sean Townsend розповідає, як вищі російські чиновники, Російська Православна Церква на чолі з Патріархом і маргінали всіх мастей руйнували українську незалежність. Матеріали підготовлено на основі перехопленого листування Кирила Фролова, аналітика  з Інституту країн СНД, який працює на радників президента РФ Сергія Глазьєва і Владислава Суркова.
У кінці статті ви знайдете посилання на повний дамп для завантаження листування за 2014 рік (архів 10892 листів, 3,3 Гб даних).

 

Скільки їх! Куди тікають? Чом ячать, ридають чом?

О. Пушкін «Біси»

(Переклад: Василь Мисик)

У попередній частині “Казя-Базя” (так Фролова звали у часи гіпівської молодості) радо погодився на пропозицію Сергія Глазьєва “попрацювати під Сурковим”, і адміністрація російського президента почала будувати агентурні мережі в Україні. Після втечі президента Януковича і підступного вторгнення російської регулярної армії в Крим (давайте обійдемося без евфемізму “зелені чоловічки”) прийшла черга “консерв першої хвилі”. Хто вони, сепаратисти південного сходу?

Для Російської Православної Церкви 2014 рік почався з чергового гомоскандалу в Казанській Єпархії, який розгорівся з подачі Андрія Кураєва, за що його звільнили з Московської Духовної Академії. Голова Синодального відділу взаємовідносин церкви й суспільства (рос. – ОВЦО), протоієрей Всеволод Чаплін і Кирило “любимчик патріарха” Фролов тут же приєдналися до цькування, розганяючи немудрий гей-компромат на Кураєва, а Чаплін відзначився слівцем “порнодиякон”:

До речі, про лейбл для Куку (Кураєва – прим. авт.) виникло слівце: «порнодиякон». Можна навіть мені приписати. Через кого запустити? І можна ще сказати: якщо він так наполегливо шукає всюди голубі/анальні комплекси, чи не слід в дзеркало уважніше подивитися? (Чаплін, 16.01.2014)

Я б не зациклювався на тому, на кого “стоїть” у святих отців, але це характеризує їх якнайкраще. Там же зустрічаємо цікавий коментар від Олександра Посадського:

А “от у всіх спецслужбах говорять, що Кураєв — це проект патріарха навести залізною рукою лад у Церкві і встановити диктатуру” (Посадський, 16.01.2014, тут і далі  орфографія і пунктуація збережені)

 

Візантійські експерти – вони такі, настільки обізнані про те, що відбувається «у всіх спец. службах», а спец. служби настільки зацікавлені в церковних справах, що виникає запитання: даруйте, чи не одна це організація? Мені пригадався “отець Звєздоній, генерал-майор релігійної служби, перший заступник Главкомпіса з духовного окормлення” з пророчого роману Войновича.

А тепер, «Гандзя-рибка»  відкинемо перлини православної сексуальної думки і повернемося до основної теми, а саме: до того, як ці порноаналітики та гомоієрархи втручалися в українську політику.

Працюючи на адміністрацію президента Путіна, Фролов ще застав на посаді заступника начальника управління Бориса Раппопорта:

“Два монастирі на Україні виступили проти ганебного «мазепо-євросодомітського» «звернення українських церков» –Іонінський у Києві і Свято-Нікольський на Донбасі”

(Рапопорту, в приймальню, 24.12.2014), і пропонує робити ставку на “яскравого і перспективного лідера південного сходу” Олега Царьова (Олег Костін, ВРНС [всесвітній російський народний собор], 23.12.2014), і звісно, на агентуру, яка вже є.

 

Оскільки інформаційну війну в Україні ведуть різні відомства, які часто конкурують між собою, загальна позиція Росії злегка відгонить шизофренією, проходячи весь спектр від «кривавих нацистів» до «мишебратів». На початку року Фролов допомагає організовувати «братський» захід – Собор Слов’янських Народів (присвячений 360-річчю Переяславської Ради), 18 січня 2014.

Такі «собори» проходять в Україні з 2004 року. Сам Фролов говорить про Переяславську Раду як про “велику іреденту російського народу”. Іредента – це приєднання «історичних» територій.  1 січня сепаратист Антон Давидченко (“Колокол”, Одеса) пропонує звернутися від двадцяти громадських організацій Одеси до президентів України та Росії з проханням святкувати 18 січня «День Дружби». Дурніші «іредентисти», на кшталт Ігоря Пашменова, пояснюють, що таке «дружба» для тих, кому невтямки: «відкинути красиві і колись правильні слова про братній народ і приготуватися до розділу держави, що не відбулася, під дивною назвою «окраїна»”.

Фролов рекомендує запросити з української сторони: Миколу Азарова, митр. Агафангела (Одеського), Наталію Вітренко, главу держ. архіву Володимира Вороніна, радника посольства РФ Андрія Воробйова, Ігоря Друзя, Андрія Клюєва, Вадима Колесниченка, Володимира Константинова, Віктора Медведчука (якого Фролов чомусь назвав Володимиром, мабуть, кумівство Віктора Володимировича з Володимиром Володимировичем викликало коротке замикання),  Вадима “Суку Православну” Новинського [із публікації мем не викинеш], Дмитра Табачника, і менш показних сепаратистів. (Список)

В останній момент Фролов просить включити в список “тихого” депутата від Партії Регіонів (а зараз від Опоблоку) Дмитра Шенцева (якого пов’язують з убивством Євгена Кушнарьова), а також православного байкера Хірурга і не менш православного «бізнесмена» Малофєєва:

“Шановний Сергію Юрійовичу! На трапезі у Патріарха я запросив Хірурга і Малофєєва !Вони об’єктивно потрібні, та й при Патріархові треба було об’єктивно більше говорити про 360 річчя. Костя за двома руками, літак Ваш, запихініть їх туди будь-ласк» (Глазьєву, 07.01.2014, можете йому зателефонувати +79857687453)

 

Поки наша країна перебувала в стані шоку від «законів 16 січня», дружна тусовка зрадників та кремлівських чиновників святкувала «360-річчя єдинства». Соборували, так би мовити. У Донецьку святкували (під гімн Росії): «Союз громадян України», «НОД-Україна», «Донбаська Русь», «Російський Блок» і ПСПУ (Сергій Бунтовський, 18.01.2014), в Одесі — «Молодіжна єдність», «Дозор», «Родіна» Ігоря Маркова, КПУ і казацькі організації. Вітання сепаратистам учасникам урочистого засідання надіслав Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирило, який зазначив потребу «зберегти мир і злагоду на землях історичної Русі». Патріарха про це попросив С. Глазьєв (скан). Саме на таких не дуже помітних заходах плелись змови і напрацьовувались недомеми, типу “три країни — #одіннарот”.

Не будемо відволікатися на дрібниці на зразок «Дарів Волхвів». І так зрозуміло, що timeo Russi et dona ferentes. У лютому вже було не до того. Справи Януковича дедалі гірші. «Або Росія підтримає завтрашній з’їзд Депутат південного сходу, або кінець» (Глазьєву, 21.02.2014). Як відомо, добрим словом і пістолетом можна зробити куди більше, ніж одним добрим словом. Ще у грудні Фролов пропонує як бойовиків використовувати організацію “Офіцерський Корпус”, з кошторисом два мільйони доларів, з них 750 тисяч на створення п’яти тренувальних таборів і понад мільйон на інформаційну війну (Приймальня Рапопорта, 24.12.2014, «для службового користування»). Вони ж збиралися воювати в Сирії на стороні Башара Асада, але не доїхали.

Звісно, Кремлю хотілося б, щоб українця самі розвалили свою країну. У січні-лютому Фролов отримує багато скарг на брак фінансування і «мовчазний південний схід».

 

“Портал знову зупинився, ніхто мні так нічим і не допоміг, в т. ч. й ти…Одні обіцянки та балаканина. Царьов теж нічим помогти не може, бо він у ПР сам на побігеньках, але все робить за свій кошт. Ігор (Марков – прим. авт.) взагалі мабуть з глузду зсунувся після свого нардепства … Згортаємося повністю? Чи допомагаємо бандерлогам звалити ПР, щоб на їхніх уламках щось збудувати?” (Кауров, 19.02.2014)

 

У кого повернеться язик назвати Каурова громадянином? («я завтра звертаюсь в Генконсульство з проханням про захист і надання мені та моїй родині російського громадянства. Треба мені в цьому швидко допомогти і максимально розпіарити, а потім побачимо, ЯК вони мене далі будуть пресувати» (Кауров, 04.03.2014)

Не зумівши розпалити громадянську війну, Москва переходить до активних дій.

 

“Провели нараду з великими начальниками. НЕМА відмови від введення контингенту. Але потрібна максимальна активація регіонів. Я став куратором Одеської та Миколаївської областей. Особисто при мені КФЗ (депутат Затулін – прим. авт.) домовлявся про допомогу Одесі» (04.03.2014)

 

Уже 27 лютого Фролов звертається з приводу «цього всього цього» до Олександра «Хірурга» Залдостанова:

 

«Саш, Встигни свій варіант зробити до 22 години, я лечу в Одесу. Щоб не ждати до неділі». У кошторисі на 423 тисячі доларів: прапори, вітрівки, польова каша, банери, рупори, георгіївських стрічок на 25 тисяч, а також передбачено 200 тисяч на купівлю озброєння і 150 тисяч на проведення «спец. операцій». (Хірургу, 27.02.2014, скрін)

 

Фролов б’ється у нервовій ейфорії, активізувалась вся сепаратистська мережа південного сходу України: Денис «ключовий наш бойовик» ЯцюкВалерій Кауров, помічник митрополита Одеського Агафангела, Андрій «православний мозок» Новіков, Георгій Неустроєв, Альона Боєва (Одеса), Костянтин ДолговСергій Моїсеєв (Харків), Юрій Ріске, Євгенія Бондаренко (Миротворець, ау!? Миколаїв), Ірина Шабловська (Луганськ), Тетяна Громова (Полтава), Павло «кавказька полонянка»Губарев (Донецьк), Петро «русин всєя русі» Гецко (Закарпаття), Анна Влаєва (Херсон), Володимир Рогов, Андрій Плигунов (Запоріжжя). Планів громаддя:

 

  • План-мінімум (реалізація впродовж місяця) –забезпечення російської присутності в регіоні (інформаційне поле, робота на території, безпосередня комунікація, прапори, намети, масові заходи). …
  • Активна робота в інформаційному полі і з масами, пропаганда всіма доступними засобами ідей: навіки разом, Митний союз,Єєвразійський союз, регіоналізм, федералізм, парламентська республіка, російська мова, в перспективі – ОДКБ [Організація договору про колективну безпеку], вільна Новоросія, вільна Малоросія, Підкарпатська Русь і т. д.)
  • Робота з експертним середовищем у визначеному напрямку. (До речі, переглянь мій проект Конституції Української Федерації – маємо намір організувати його широке обговорення, збиралися ще з «Українським вибором» і «Родіною»)
  • Постінг. Деморалізація противника і надихати потенційних соратників. Це архіважливо. Вкид і правильна інтерпретація інформації, яка надходить. Інодіпотрібних тут і зараз фейків. Потім все одно ніхто нічого не згадає. Правильна дезорієнтація в ситуації. Перекручування смислів тактично іноді не тільки не шкодить, а й потрібне.
  • (Ткачуку, 08.03.2014, тут і далі виділення моє, авт.)

     

    План підготовлений Андрієм Плигуновим («Російське Єдинство») для Запоріжжя (до нього й кошторис є), та брехня – це спільний стиль для всього «російського світу». От чому б не використати «для тактичного перекручування смислів» вічно легітимного президента:

     

    Нам здається, що Янукович має підписати це звернення, начебто ним написане, до українського народу. На нашу думку це розширить моральні права Росії на … багато що. З Януковича треба вижати все можливе, особливо зараз, коли говорять про погіршення його здоров’я. Переконайте С. Ю. (Глазьєва – прим. авт.) приділити увагу нашій думці, ми впевнені, що це сильний хід. Ми зацікавлені в тому, щоб Росія взяла ситуацію під свій контроль і тоді буде впевненість, що і в Молдавії вирішиться багато що. (єпископ Маркелл, 09.03.2014)

     

    Але «православні активісти» не завжди поділяють оптимізм безумство Кремля:

     — Серьож, це списки на посади в майбутній владі. Нас перевели в режим мобілізації , роб. день з 9 до 9 перше завдання – списки всіх, хто не здався. Каневського не забудь, всіх білогвардійців, всіх за 1503 роки і храм в борках. КОЖНОО. ПІБ, рід діяльності, коротка характеристика, контакт Це що розстрільні? Одне погано що не було анестезії перед операцією навіть мої знайомі які проти майдаунів не готові так раптом опинитися в Росії надто для багатьох раптово багато хто в паніці».(Моїсеєв, 03.03.2014)

     

    Моїсеєв, мабуть, уже звик до того, що у Фролова язик без кісток. 22 лютого він надіслав  Фролову звернення “Путінвведи” (“Ми, жителі Харкова, переживаємо трагічний час. Україна рветься на частини!..”) з припискою “Кирило терміново реалізуй тільки не кидай у відкрите використання зі згадкою організацій та прізвищ нас за це можуть повбивати.” (Моїсеєв, 22.02.2014) І воно, звісно ж, «реалізувалось» з прізвищами та організаціями.

     

    “Вони в Донецьку все зробили за російською інструкцією, як Сергій Ю-ч говорив робити нам. … Мені термін шиєте? Поки Губарева не звільнили я припиняю всю участь у проекті” (Новіков, 06.03.2014) “Лавров за результатами зустрічі ч Керрі заявив, що «Росія не має і не може мати планів вторгнутися в південно-східні регіони України», — ???? —все нормально. Війська прийшли.цей польот– порожня формальність вони побачать не більше того, що видно із супутників” (Новікову, 12.03.2014)

     

    Отцю Андрію є чого боятися, саме через нього Кремль передає гроші сепаратистам Одеси. Суми сягають кількох сотень тисяч доларів і розподіляються між кількома групами одеських сепаратистів. “Бажане фінансування – 400 тис. $ (дасть змогу придбати 2000 комплектів хорошої екіпіровки).” (Глазьєву, 13.03.2014) 10 квітня Служба Безпеки викликає Новікова на допит, і він останнім рейсом вилітає у Москву.

     

    Схоже, що трагедія в Одесі другого травня сталася саме тому, що Кремль, втративши Харків, сфокусував свою увагу на Одесі, накачавши різні, не здатні домовитися між собою, угруповання бойовиків грошима. Так їх  Москва і називає –бойовики, підганяючи орків з усіх сил так, що вони й самі почали вірити в те, що “родіна повертається”. Поки ще жоден сепаратист не зміг відповісти на моє запитання, чому їхня «родіна повертається» на нашу землю, замість того, щоб перемістить ліниву дупу за поребрик? (що, погодьтеся, було б куди простіше!) Ще одна  загадка “російського світу”.

     

    Про Угоду з ЄС також не забули, Ткачук просить Фролова провести через обласні ради постанову:

  • Встановити, що проект Угоди про асоціацію між Україною та ЄС… не відповідає основоположним принципам, встановленим Конституцією України…
  • Встановити відсутність компетенції посадових осіб… України в підписанні міжнародних угод…
  • Звернутися до міжнародної спільноти з вимогою недопущення підписання чи невизнання, у випадку підписання, Угоди про асоціацію…
  •  

    У проекті від Донецька, “де люди борються за федералізацію” має стояти підпис А. Шишацького, від Харкова – С. Чернова, Луганська – В. Голенка, Миколаєва – Т. Кремінь. Такі самі проекти заготовлені для всіх областей. Проштовхувати постанови повинні місцеві сепаратисти (Шабловська, Бондаренко et al) (Ткачук, 16.03.2014) У Харкові Володимир Осипов (як і Кауров, отримав громадянство РФ, паспорт 51 № 4821593) готує бойовиків: “ми можемо мобілізувати ідейних 1700 бійців що мають бойовий досвід кістяк 200 проблема – озброєння і забезпечення” (Осипов, 11.04.2014)

     

    А в Донецьку в цей час вже орудувала зелена від ввічливості російська армія:

     

    — Ти сказав, що наші контролюють донецький аеропорт. Мається на увазі донецькі ополченці чи зелені чоловічки? — зелені ввічливі ополченці — Це як?) З поребриками?)) — ну так” (19.04.2014).Слов’янськ — “Це не самооборона, не дружина, не гвардія і не ополчення. Це специ” (Марков, 13.04.2014)

    А “православні” мародери Кирило і Поліна “А7 Інвест” Фролови прицінюються до кримської нерухомості:

     

    “У Вас є варіанти щодо покупців із Росії на вказані нижче об’єкти: земельні ділянки на березі моря…, санаторії, бази відпочинку, пансіонати, земельні ділянки під дачі, … промислові бази” (Фролова, 14.04.2014)

     

    Гроші не пахнуть.

    І знову Одеса: “Завтра о 14 годині на Куликовому полі в Одесі буде оголошено створення Одесько-Новоросійської Народної Республіки. Прохання ЗМІ” (Глазьєву, Батчикову, Ткачуку, 19.04.2014) Сергій Батчиков (голова передвиборчого штабу Сергія Глазьєва в 2004 році) відповідає за “ресурс” (тридцять срібників іуди), саме до нього Фролов ходить за таким “сакральним” (аж оголос пропадає), за зарплатою: “Сергй Юрійович, прошу просить С. Батчикова виплатити мені зарплату- скрутно і соромно випрошувати самому” (Глазьєву, 21.04.2014)

     

    Я маю вибачитися на неточність: «міським божевільним» Кірюшу назвав не Ткачук, як я написав у попередній статті, а саме Батчиков. Можливо, через надмірні апетити «православного експерта» і «окормляємих» ним сепаратистів (Глазьєву, 26.05.2014). Наприклад, 40 тисяч отримав Олександр Якименко для “православної дружини” Куликова в Одесі. (звіт)

     

    Проханов, воцерковлення Дугіна, Кургінян, родфронт Ірини “ґвалтували в костюмі Путіна” Бергсет, мітинги за Патріарха, тур Кустуриці “на підтримку Царьова”, православні соціальні мережі, воєнно-політична доктрина новоросії та інша психіатрія — це все дрібниці. Цікаві кошториси, безкінечні кошториси, “ресурс”…

     

    Православний табір в Одесі – три тисячі доларів на день. 30 квітня:

    “Координаційна Рада представників південного сходу — НОВОРОСІЇ. Запрошені представники спротиву київській хунті з Луганської, Харківської, Донецької, Одеської, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької областей, а також із ПМР і Підкарпатської Русі.” “А от посилання на сайт info-center.od.ua  … якщо треба графіки дам…. Там на місяць фінансування всього 9.000 у.о. йде” (30.05.2014) Між ділом — 11 тисяч на листівки й кульки, поки ще не теракти  (03.06.2014) 115 тисяч Каурову “в рамках підтримки православ’я” (Чапліну, 05.06.2014)

     

    Кремль платить, Кремль і Данилів монастир платять за все, від перельоту і проживання, до трупів: “потрібні прізвища, фото, фаткографія про постраждалих,поранених, убитих Терміново, щоб передати людям Громова” (Глазьєв, 09.04.2014) За жінок, літніх людей і дітей – надбавка, такі поради дає Фролову протоієрей із Каменського:

     

    Христос Воскрес! Кириле, треба оприлюднити списки спалених поіменно, вказавши вік.  Акцент треба на вік, щоб підкреслити спалення православної каплиці і літніх людей – жінок з неї. (прот. Євгеній Максименко, 03.05.2014)

     

    Алилуя, панове трупоїди! Te Deum laudamus… tu Rex gloriae, Christe…

    У той самий час московський Патріарх спонсорує банду Ігоря “пташка-упала-за-терикон” Гіркіна:

    “Святійший Патріарх Кирило доручив Балашову і о. Андрію Новікову направить Слов’янську, щоб її отримав пом. Стрєлкова і Пономарьова Руслан Павлов, формально незасвічена фігура, яка однак багато там вирішує. Допомогу забрала Імператорська Палестинське Громада. Балашов зійшов лайном, намагається перенаправити гумдопомогу ледь не Нацгвардії. Новіков б’ється як лев, Балашов намагається виставити його «неадекватом»” (В. Чапліну, 19.05.2014) Бере участь і Малофєєв: “Валерій Кауров зустрічався з Костянтином Малафєєвим. Малафєєв обіцяв підтримку, якщо Святійший скаже так” (26.05.2014)

    Очманілі від  схвалення з Москви і грошових потоків «неадеквати» вже не сприймають Україну як окрему державу, всюди у листуванні по нашу країну говорять: “колишня україна”, “територія УРСР” — “дід Мороз Новоросії” Павло Губарев наполягає не менш ніж на:

    “Переговорах про розділення колишньої України мирним шляхом” (23.06.2014);“повністю згоден. Про розділ україни — я думаю треба включать по повній, і з рештою згоден” (Глазьєв, 01.08.2014); офіційний спікер РПЦ (МП) Всеволод Чаплін приймає МММ-щика Дениса Пушиліна: “ЗАВТРА _МОЛЕБЕНЬ, ТЯГНИ ПУШИЛІНА, О, ВСЕВОЛОД ТАКОЖ ГОТОВИЙ ЙОГО ПРИЙНЯТИ” (Шабаєв, 02.07.2014)

    Вантажівки з кривим написом “Вантаж-200” прямують в бік Ростова, радники президента РФ обговорюють “мирний розділ України”, “Росія — не є стороною конфлікту”, а церковне керівництво постачає бойовикам все необхідне, але воліє (по можливості) не грошима, а поживою духовною:

    “… вони вдвох з Максимом Марковим, без супроводу знову їдуть в Донецьк з іконою. З огляду на попередній досвід, коли 10 липня було влаштовано «провокацію із захопленням» ікони на блокпосту ЛНР і начебто звільненням Безлером (Бєсом) — все це було влаштовано для особистого ПІАРу Ципко і Безлера. Зважаючи на високодуховну цінність ікони, той факт, що ікона вже була в Донецьку, той факт що акція повернення ікони ні з ким не погоджена прошу зупинити головного покровителя Марії Ципко (далеко не високодуховну людину) співробітника (як він сам заявляє) ФСБ Дмитра Фомічова.” (Шабаєв, 18.07.2014)

    Війна має красивий вигляд тільки на екрані комп’ютера. Українська армія тисне бойовиків і у Ігоря Друзя прорізається меланхолія:

    “Як я й очікував, і говорив тобі про це, ситуація — кепська. Вельми ймовірно, що нам доведеться померти тут. … Кільце замкнулось. Обстріли міста нечувано сильні. Поранених на ніч  60, убитих ще не знаю. Перед усіма впливовими людьми піднімайте питання про допомогу Новоросії. Інакше нам не втриматися. Сили надто нерівні. У них боєзапасів вистачить, щоб довбати нас півроку. Ну нічого, я ні про що не шкодую. …” (Друзь, 04.07.2014)

     

    “Щоночі в Дон уже канонада, складно спати, запах пороху навіть у центрі.
    Як завжди буває у міськ. точках: спочатку тікали мажори і закрились бутики, потім — закрились великі магазини апаратури, меблів, зараз почали закриватися великі супермаркети. Сподіваюсь, не дійде до ур фронт-го Слав.: без світла, води, моб зв’язку і продуктів. Але до цього близько. … Половини населення вже немає — виїхали. Потрібна масована допомога” (Друзь, 26.07.2014)

    Російський світ увірвався в Донецьк! І знову від Друзя:

    “Тут скрізь прокиївське підпілля і саботаж. Мене ненавидять дедалі більше людей” (15.07.2014)

    “Завтра Радбез. Молимося. ВИ все відправили, щоб були прийняті РІШЕННЯ!” (Ткачуку, 21.07.2014) Щоб молитви дійшли, чисто конкретно, за призначенням терміново потрібен проросійський митрополит: “Для того, щоб вибрати Онуфрія, потрібно 13 голосів. ПРи мотивуванні 13 архієреїв вони повинні стати друзями Росії. Все чисто– конкретно” (Андрію Третьякову, 24.07.2014)

    Це вже розв’язка, інтриги довкола київської митрополії не зупинялися ні на хвилину:

    “митрополиту Володимиру залишився тиждень, Керівник (Патріарх Кирило – прим. авт.) наказав прот. Андрію Новікову. переконати митр. Агафангела негайно вилетіти в Київ, з командою для контролю над Київською митрополією, Митр. Агафангелу доручено провести СИНОД УПЦ До смерті митр. Володимира, перший Синод після смерті БМВ (Блаженнійший Митрополит Володимир – прим. авт.), який повинен вибрати Намісником митр. Агафангела, який має організувати поховання БМВ і Собор для обрання нового Київського митрополита або самого митр. Агафангела, або варяга з Москви, … Вважаю за потрібне забезпечити цей прийнятий і затверджений план всією міццю Російської держави” (tom.birskiy@list.ru, 09.01.2014)

     

    Ви вже бачили, як Російська Православна Церква підтримує терористів. Патріарх Гундяєв не тільки знає про все, але Фролов просить його про особисту зустріч з емісаром Стрєлкова Ігорем Друзем:

     

    “Ваше Святійшество!Ігор Стрєлков направив до Вас свого представника Ігоря Друзь з довірчими проханнями. Прошу Вас прийнять його, він прибув у Москву“ (07.08.2014)

     

    Після чергового переходу від бойових дій до політичного тиску і відставки Стрєлкова, Фролов заспокоює патріарха:

     

    “Керівнику. Відставка І. Стрєлкова є суто тактичним ходом, ніякої зради не відбувається. Більш того. Встановлюється єдине командування НОВОРОСІЄЮ. Подробиці — в особистій розмові” (секретарю Гундяєва, інокині Варварі (Меркуловій), 15.08.2014)

    Православна церква – ще одна бойова одиниця у війні Росії проти України.

    Подробиці ви зможете знайти в дампі пошти Кирила Фролова за 2014 рік (3.3 гігабайти в розпакованому вигляді, 10892 листи, для перегляду вам потрібен плагін ImportExportTools і Thunderbird, повний архів займає понад 17 гігабайтів)

    У серпні почалися бої за Іловайськ з російською регулярною армією і терористичними бандами «новоросії». Незважаючи на підривну діяльність Москви, вдалося відстояти Харків, Запоріжжя, Херсон, Миколаїв і Одесу, а Українська Армія стримала натиск ворога в Донецькій та Луганській областях. Агресивні плани Кремля щодо розділення України так і залишилися планами. Похід на Київ не відбувся, попереду переговори у Мінську і «білі КАМАЗи». Сепаратисти «першої хвилі» здебільшого опинилися «не при справах». Росія кинула своїх, коли вони стали непотрібні. Багато хто опинився у в’язниці або у вигнанні на батьківщині, а попереду черговий виток Російсько-Української війни…

    З іншими частинами дослідження, присвяченого листуванню Кирила Фролова, можна ознайомитися за посиланнями:

    ×Disclaimer

    Матеріали надали хактивісти Українського Кіберальянсу на ексклюзивній основі для аналізу та обробки. Спільнота InformNapalm не відповідає за першоджерело та його походження.

    Матеріал до публікації підготував Sean Townsend

    Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org. При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.
    (Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 )

    Щоб оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm, підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер.

    Закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах. Винесення матеріалів розслідувань в публічну площину здатне переломити хід інформаційного та бойового протистояння.

    Джерело

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *