Прокуратура Київської області в апеляційній інстанції відстояла рішення про повернення земель водного фонду вартістю понад 68 млн грн з незаконного володіння родича народного депутата України

Як уже повідомлялось раніше, позов прокуратури Київської області про повернення у державну власність 6 га земель водного фонду на території Української міської ради Обухівського району вартістю понад 68 млн грн, задоволено у повному обсязі.

Обухівська районна державна адміністрація у 2009 році за рахунок земель водного фонду передала у власність 3 громадян земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства, які в подальшому через низку цивільно-правових угод набуто у власність родичем народного депутата України.

Так, виносом на місцевості меж вказаних земельних ділянок установлено, що вони повністю видані за рахунок земель водного фонду, частина ділянок накладається на водне плесо, що суперечить вимогам Земельного та Водного кодексів України, в частині забезпечення особливого природоохоронного режиму прибережних захисних смуг водних об’єктів та імперативній забороні на передачу у приватну власність громадянам такої категорії земель.

Завдяки обґрунтованій та послідовній позиції прокуратури Київської області, в апеляційній інстанції скарга відповідача відхилена, а рішення першої інстанції, яким задоволено позов прокуратури щодо протиправності надання фізичним особам у приватну власність для ведення особистого селянського господарства земельних ділянок, розташованих у прибережній захисній смузі р. Дніпро, залишено без змін.

За матеріалами прес-служби прокуратури Київської області

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *