Крим: Спротив триває

Україна 26 лютого відзначає «День кримського спротиву російській окупації». У цей день перед будівлею Верховної Ради Криму 2014 року відбувся мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, у тому числі, з партії «Русское единство».

Акції на підтримку кримчан відбудуться в різних містах України та світу.

У Києві планується організація «Маршу солідарності». Активісти мають намір вийти на центральні вулиці столиці України, щоб підтримати кримчан, які живуть в умовах анексії та спільно згадати події останніх трьох років у Криму. Крим.Реалії покаже пряму відеотрансляцію подій з центру Києва.

Після закінчення ходи, на Майдані Незалежності відбудеться мітинг.




Embed code

Copy and paste the embed code below. The code changes based on your selection.

The code has been copied to your clipboard.

Video size

width

x

height

pixels

Крим. Три роки опору

Share this video

0:00:31



0:00:00
/0:00:31





Завантажити на комп'ютер

Крим.Реалії спільно з «5 каналом» здійснять трансляцію тематичного телемарафону «Крим. Три роки опору».

25 лютого в Києві стартував Міжнародний форум «Крим в умовах окупації: наслідки для України та світу». За словами першого заступника міністра інформполітики України Еміне Джеппар, мета форуму – «ще раз порушити проблематику Криму й подумати, як зробити так, щоб повернути Крим».

У Києві біля будівлі російського посольства відбудеться акція-перформанс, присвячена третій річниці анексії півострова.

Акції заплановані в Херсоні й КПВВ «Чонгар» на адміністративному кордоні Криму й материкової України.

Також у «День кримського спротиву російській окупації» приєднаються активісти з інших країн світу. Акції мають намір здійснити в Туреччині, Йорданії, Ізраїлі, Франції, Польщі.

Порошенко: Україна продовжує боротьбу за Крим

Президент України Петро Порошенко в «День кримського спротиву російській окупації» нагадав про мітинг, який відбувся 26 лютого 2014 року під будівлею Верховної Ради Криму й зазначив, Україна продовжує боротьбу за анексований півострів.

«Три роки тому жителі Криму вийшли на мирний марш, щоб продемонструвати свою солідарність з Україною. Наступного дня Росія вдалася до відкритої агресії й захопила півострів, взявши в заручники мільйони людей», – написав президент України на своїй сторінці в Facebook.

Петро Порошенко зазначив, що «Україна зуміла на найвищому міжнародному рівні – в ООН – закріпити за Росією статус окупаційної влади, яка несе відповідальність за грубе порушення прав людини на тимчасово окупованій території України – в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».




Embed code

Copy and paste the embed code below. The code changes based on your selection.

The code has been copied to your clipboard.

Video size

width

x

height

pixels

Крим.Нескорений (фільм)

Share this video

0:19:56



0:00:00
/0:19:56





Завантажити на комп'ютер

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *