У Перемисько-Варшавській архиєпархії провели фінал архиєпархіяльного конкурсу біблійного знання

25 лютого Катехитична комісія Перемисько-Варшавської архиєпархії організувала фінал Конкурсу біблійного знання для учнів гімназії.

Конкурс відбувся в престижній аулі ім. М.Г. Детріхув Гуманітарного факультету на Вармінсько-мазурському університеті в Ольштині.

Обсяг матеріалу обіймав: загальне знання про Святе Письмо на основі Катехизму УГКЦ – Христос наша Пасха та книгу Виходу з Старого Завіту. Ця книга ключова для розуміння пасхи. Учні мали змогу ознайомитись з Мойсеєвим законом про пасху. Господь зобов’язав євреїв цей закон виконувати та передавати з покоління в покоління. Одним з елементів цього закону було бути готовим до дороги. Готовість виявлялась через: стегна підперезані, обув’я на ногах, костури в руках. Християнин це той, хто готовий іти в дорогу. Вийти з неволі гріха, щоб зазнати радості зустрічі з Всевишнім. Конкурс дав змогу краще засвоїти молоді розуміння Христової пасхи.

До фіналу закваліфікувалося 52 учнів. Вони перемогли у шкільно-парафіяльному етапі, який проведено в половині грудня минулого року в школах трьох північних деканатів архиєпархії та Перемишлі. В часі опрацьовувала комісією заповнених тестів учні мали змогу ознайомитись з однойю з найбільших університетських бібліотек. Штатні працівники цього ж університету: Іван Курій та Павло Пєтночка повели учнів також по академічному містечку. Обід в студентскій їдальні був нагодою перепочити після побаченого та пережитого.

Проголошення результатів Конкурсу відбулось в ольштинській церкві. Лавреатами стали:

І місце: Борівець Ольга, кл. ІІ, гімназія в Банях Мазурських, катех. – с. Мирослава Гнилиця

ІІ місце: Шкраба Роман, кл. І, гімназія у Варшаві, катех. – с. Олена Брояка

ІІІ місце: Бабіцка Каміля, кл. ІІІ, гімназія в Гурові Іл., катехит – с. Дам’яна Вільховська

До першої десятки увійшли: Мазурак Матвій з Варшави, Максим’юк Богдан та Донченко Єва з Гурова Іл., Житко Орест з Варшави, Максим’юк Василь з Гурова Іл., Назаровіч Катерина з Перемишля, Третяк Віталій з урова Іл., Столиця Михайло з Млинар-Пасленка та Лихач Андрій з Круклянок.

Голова та члени Катехитичної комісії вручили переможцям нагороди та грамоти всім учасникам конкурсу. Успіхи учнів це також досягнення катехитів. За їх працю подякував Голова комісії.

Слід відмітити, що фінал Конкурсу біблійного знання завжди відбувається на півночі архиєпархії. Вперше взяли в ньому участь учні з Перемишля, яких привіз катихит о. Дмитро Лєшко. Прибули теж учні з Варшави, які завоювали високі місця.

Від органазаторів дякую ректору Вармінсько-мазурського університету п. проф. Ришарду Гурецкому за надану можливість провести конкурс в цьому училищі. Дякую членам конкурсної комісії.

Конкурс біблійного знання, це одна з форм сіяння зерна Боже Слово. І сіємо Його з надією, що в майбутньому буде що пожинати. Хай Господь благословить катихитам в їх благородному труді а уми та серця молоді вчинить родючою нивою.

о. Іван Лайкіш – Голова Катехитичної комісії

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *