На Хмельниччині викрито начальника управління Західного офісу Держаудитслужби області під час одержання 2 тис дол США хабара (ФОТО)

Військовою прокуратурою Хмельницького гарнізону спільно з відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ у Хмельницькій області в рамках контролю за вчиненням злочину задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником управління Західного офісу Державної аудиторської служби України в Хмельницькій області.

Грошові кошти у розмірі 2000 доларів США від головного лікаря одного з медичних закладів Хмельниччини призначалися за невідображення у висновку аудиту порушень фінансово-господарської діяльності установи за 2015-2016 роки, а також неповідомлення правоохоронних органів про виявлені порушення.

Вказану особу затримано в порядку ст. 208 КПК України під час одержання хабара. Грошові кошти виявлені та вилучені в повному обсязі під час проведення огляду місця події.

На даний час проводяться невідкладні слідчі дії та обшуки за місцем проживання і роботи фігуранта справи. Вирішуються питання щодо повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням), обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

 

 

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *