НАБУ завершило розслідування стосовно помічниці заступника голови Апеляційного суду Київської області

Детективи НАБУ завершили досудове розслідування стосовно помічниці заступника голови Апеляційного суду Київської області, затриманої під час отримання неправомірної вигоди в розмірі 23 тис. дол. США. 4 квітня 2017 року обвинувальний акт скеровано до Шевченківського районного суду м. Києва.

Помічницю заступника голови Апеляційного суду Київської області підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України («закінчений замах на шахрайство, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненому в особливо великому розмірі»), ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст.15, ч. 4 ст. 369 КК України («підбурювання до закінченого замаху на пропозицію і надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, за вчинення в інтересах третьої особи дій з використанням наданої їй влади»).

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачена ввела в оману громадянина щодо можливості винесення позитивного рішення в його інтересах колегією суддів Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ за неправомірну вигоду у сумі 23 тис. доларів США (понад 627 тис. грн).

23 січня помічниця судді отримала обумовлену суму, після чого її затримано детективами Національного бюро «на гарячому» того ж дня. 

Стосовно обвинуваченої застосовано запобіжний захід — домашній арешт.

Розслідування за наведеними фактами детективи НАБУ розпочали у жовтні 2016 року.

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *