Луганчани вибороли медалі першості України з гирьового спорту У місті …

Луганчани вибороли медалі першості України з гирьового спорту

У місті Токмак Запорізької області відбувся чемпіонат України з гирьового спорту серед юніорів, юніорок, чоловіків та жінок.

У змаганнях взяли участь понад 120 спортсменів з 16-ти областей України. Луганщину представляли студенти Старобільського технікуму ЛНАУ: майстер спорту України міжнародного класу Ірина Григоренко, майстер спорту України Марія Лук’янцева, кандидат у майстри спорту Олександр Касяненко та Станіслав Корж (I розряд).

Особливість цього чемпіонату полягала у тому, що його переможці у кожній ваговій категорії і номінації отримували право представляти Україну на чемпіонаті Світу, який проходитиме 10-12 жовтня у Греції.

Напружена боротьба розгорнулася вже з першим стартом. Наші дівчата з честю підтвердили звання найсильніших, завоювавши перші місця як серед юніорок, так і серед дорослих.

Так, Ірина Григоренко і Марія Лук’янцева у своїх вагових категоріях стали чемпіонами. Особливо важко далася золота нагорода Марії Лук’янцевій, так як її головним суперником була багаторазова чемпіонка світу Вікторія Черепаха. Боротьба тривала на протязі всіх десяти хвилин і тільки на останніх секундах Марія вирвала перемогу.

Успіх наших дівчат підтримали Олександр Касяненко і Станіслав Корж. У категорії до 80 кг, де виступав Касяненко, зібралися 10 найсильніших спортсменів України. Після першої вправи Олександр програв 15 підйомів лідеру, проте у другій не тільки зумів відіграти ці 15 підйомів, а й показав свій кращий результат у ривку, ставши чемпіоном серед юніорів і серед чоловіків.

Не гірше виступив і Станіслав Корж. Змагання такого рівня були першими в його спортивній біографії і тому хвилювання не дало можливості показати найкращі результати у ривку і поштовху. У підсумку, Стас став бронзовим призером у двоборстві серед юніорів і посів шосте місце серед чоловіків. Цілком гідний результат для першого старту в змаганнях такого рівня!

Зазначимо, що чемпіонат України став своєрідним підбиттям підсумків змагального сезону. Попереду на спортсменів чекає напружена підготовка до чемпіонату Світу, на якому, сподіваємося, луганчани зможуть гідно представити Україну.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *