Генеральна прокуратура України відстояла в суді інтереси держави в особі ПАТ «Укртрансгаз» та ПАТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України»

Генеральна прокуратура України захистила у Вищому господарському суді України інтереси держави, порушені внаслідок безпідставного стягнення понад 105 млн грн на користь комерційної структури з філії ПАТ «Укртрансгаз», засновником якого є ПАТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України».

Рішенням господарського суду м. Києва, залишеним без змін судом апеляційної інстанції задоволено позов комерційній структурі про стягнення з акціонерного товариства зазначеної суми з огляду на невиконання зобов’язань по оплаті за постановлений товар.

Безпідставне стягнення такої значної суми коштів з ПАТ «Укртрансгаз» ставить під загрозу енергетичну безпеку країни та спроможність держави забезпечити ефективне використання власної паливно-енергетичної бази, оскільки вказане товариство є підприємством з транспортування, зберігання природного газу та оператором єдиної газотранспортної системи України.

Вказані обставини стали підставою для вступу органів прокуратури у розгляд цієї справи.

Однак Вищий господарський суд України, визнавши обґрунтованими доводи Генеральної прокуратури України щодо безпідставності позовних вимог, скасував рішення судів попередніх інстанцій та направив справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

При цьому суд касаційної інстанції виходив із неналежного виконання комерційною структурою умов вищезазначеного договору та відсутності належних і допустимих доказів на підтвердження факту поставки нею товару.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *