СБУ взяла участь у міжнародному круглому столі



Служба безпеки України спільно з ОБСЄ провели у Києві міжнародний круглий стіл «Роль та місце спеціальних служб у захисті об’єктів критичної інфраструктури».
Гібридна війна та загрози, які вона несе, вимагають взаємодії всіх структур державного управління, ‒ зауважив керівник підрозділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ Сергій Конохов, відкриваючи круглий стіл. «Атаки Росії приховані під виглядом цілком законних економічних, технологічних, політичних, інформаційних дій, якими насправді прикриваються спроби дестабілізувати ситуацію в Україні», ‒ наголосив Сергій Конохов. Він підкреслив, що такі дії несуть потенційну загрозу функціонуванню стратегічно-важливим об’єктам інфраструктури.
Керівник підрозділу економічної безпеки СБУ наголосив, що в країні вже створено систему захисту, яка нівелює ефективність дій ворога, спрямованих на спроби завдання шкоди критичній інфраструктурі України.
Під час круглого столу, за участі Голови представництва Євросоюзу в Україні посла Хьюго Мінгареллі, фахівці та експерти Служби безпеки України сформулювали висновки та виробили пропозиції щодо питань вдосконалення системи національної безпеки, захисту елементів життєдіяльності та визначили роль спеціальних служб у цих процесах.
Міністерство економічного розвитку і торгівлі спільно зі Службою безпеки України розробили Концепцію захисту критичної інфраструктури, яка у стислі терміни буде винесена на розгляд Кабінету Міністрів, повідомив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Юрій Бровченко.
Круглий стіл був організований для представників відомств сектору безпеки та оборони України, науково-дослідних установ та міжнародних експертів. Разом із Службою безпеки України його співорганізаторами виступив офіс координатора проектів ОБСЄ в Україні.
У дискусійних платформах брали участь експерти СБУ, представники РНБО України, Консультативної місії Європейського Союзу, Офісу зв’язку НАТО в Україні, представництва ЄС в Україні, дипломатичного корпусу, Офісу бізнес-омбудсмена, керівники профільних міністерств, науковці.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *