На хабарі затримано керівника та заступника керівника Держгеокадастру …

На хабарі затримано керівника та заступника керівника Держгеокадастру Закарпатської області. Сума хабара становить 200 тисяч доларів – таку інформацію повідомила речник генпрокурора Лариса Сарган. Сама ж очільниця Закарпатського Держгеокадастру Світлана Мельничук стверджує, що її не затримано, вона продовжує працювати, а в її кабінеті тривають слідчі дії. За її словами, звинувачення в хабарі – це нісенітниця і ще не відомо, хто його вимагав.

Абсолютно протилежна одна одній інформація – свідчення того, що правоохоронна система України не бореться з корупцією, а імітує цю боротьбу, залякуючи хабарників можливістю ув’язнення. Після того як це зроблено, “жертві” пропонують “домовитись з ким потрібно” за певну суму відступних. Робиться це у випадках, коли мова йде про великі суми коштів, а садять “для відводу очей” тих, хто не погоджується або просто немає достатньої суми для відкупу. Це не припустимо в країні, яка погрузла в корупції, в країні, де хабарництво перетворилось на одну із загроз національній безпеці. Для подолання цієї ганебної практики необхідно створити орган, який зможе карати злочинців, незалежно від їх статусу та посади.

Рух “Визволення” наполягає на створенні Антикорупційного суду, який стане єдиним органом державної влади, що виноситиме вироки у справах топ-корупції. Його члени повинні мати бездоганну репутацію та користуватись довірою серед населення. Для цього до відбору суддів ми пропонуємо долучити незалежних експертів з країн ЄС, Сполучених Штатів, Канади та Великої Британії

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *