“Український капітал, як і Україна в цілому, з’явились в принципово нових …

“Український капітал, як і Україна в цілому, з’явились в принципово нових історичних умовах. Українському капіталу не потрібно було з нуля створювати заводи, фабрики, шахти тощо. Все це вже було створено, потрібно було лише його «законно» привласнити. Для цього потрібна була своя держава, свої суди, тобто – своя влада. І олігархи її отримали завдяки голосам мудрого народу як джерела влади.

Завдяки їй вони отримували за безцінь значні долі національного багатства, які дозволяли їм стабільно займати престижні місці в топ-100 багатіїв України. Це давало їм можливість легко отримувати банківські кредити, а ще краще – мати власний банк , користуватись кредитами західних банків і тримати в них свої гроші, скуповувати нерухомість по всьому світу, бути бажаними людьми в офшорах”.

Руслан Гарбар, історик-міжнародник

Рух “Визволення” виступає проти влади олігархів в країні. Ми пропонуємо відділити бізнес-інтереси від політики, зобов’язавши усіх кандидатів в народні депутати, президенти та інші керівні посади пояснювати походження своїх статків. А у разі неможливості довести легітимність набутого майна, кандидат автоматично знімається з виборчих перегонів. Ті ж, хто заробив статки легально, після обрання повинні продати увесь бізнес та цінні папери, які зареєстровані на них та членів їхніх сімей. Виручені кошти вони повинні тримати на рахунках державних банків у національній валюті

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *