«Ми спрямовуємо усі зусилля для запезпечення переселенців житлом», – Олександр Куць

Пильну увагу приділили внутрішньо переміщеним особам, які знаходяться на території Донецької області, підконтрольній українській владі. Відзначили, що багато переселенців звертаються до ОБСЄ з проханням забезпечити їх житлом належної якості, бо вони не можуть повернутися додому з причин, зв’язаних з небезпекою для їх життя та здоров’я.

Голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць зазначив, що ця проблема є однією з найважливіших. Наразі її рішенням облдержадміністрація займається разом з Торецькою ВЦА.

«Ми надали можливість відвідувати дітям внутрішньопереміщених осіб школи, але питання щодо забезпеченням житла поки що вирішується. Тимчасово житло будемо надавати, але постійним, нажаль, наділити не можемо, оскільки деякі ВПО мають власне та бажають повернутися назад, коли все стане тихо, мирно та безпечно. Сама проблема в наявності місць проживання, їх не так багато», – зазначив керівник обласної військово-цивільної адміністрації.

Про це 2 серпня говорили на зустрічі голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Куця, заступника голови Донецької облдержадміністрації Євгена Вілінського та керівників структурних підрозділів з делегацією СММ ОБСЄ в Україні на чолі з Олександром Хугом. Під час заходу також обговорили актуальні, важливі та проблемні питання для Донецької області, зокрема дотримання  режиму припинення вогню, ситуацію в населених пунктах, що розташовані поблизу лінії зіткнення, стан критичної інфраструктури області та ситуацію на КПВВ.

Обговорили питання водо та газопостачання міст з напруженою обстановкою, способи, якими працівники можуть дістатися на роботу, зокрема представники ОБСЄ висунули пропозицію побудувати окрему дорогу, яка не буде проходити через велику кількість пропускних пунктів.

Олександр Куць висловив делегації СММ ОБСЄ в Україні єдине прохання бути більш наполегливими в плані спілкування з другою стороною конфлікту.

«Це стосується безпекової ситуації, режиму тиші на об’єктах інфраструктури, доступу до незаконно утримуваних громадян України, оскільки більшості ми установили місце знаходження, але про інших ми не знаємо, де вони утримуються. Саме в цих питаннях прошу від усіх міжнародних колег та спостерігачів підтримки та надання належної уваги. В свою чергу, ми максимально відкриті та готові до співпраці», – зауважив Олександр Куць.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *