У монастирі Преображення Господнього сестер ЧСВВ провели реколекції для волонтерів руху «Руки допомоги»

21–23 грудня 2018 року в Святопреображенському монастирі сестер василіянок у селі Береги, що на Львівщині відбулися передріздвяні реколекції для волонтерів руху Центру опіки сиріт Львівської архиєпархії «Руки допомоги». Реколентантом та сіячем Божого Слова цьогоріч був о. Тарас Гринчишин, духівник НВК школи-гімназії Святої Софії.

Капелан місії «Центр опіки сиріт» ЛА УГКЦ о. Тарас Мисяковський розпочав реколекції із спільної молитви. Під час наук з Божественної Літургії реколектант о. Тарас Гринчишин розказав молоді про дві перепони, які не дають прожити життя в повноті з Богом: невіра в себе та відсутність бажання боротися з перешкодами.

Отець зазначив, що визволення настає тоді коли людина дозволяє Святому Духові увійти в неї і зробити переміну, тоді вона не сама веде боротьбу, а дозволяє Богові усунути ці дві перешкоди. Вийшовши з «лазні» Святого Духа з’являється новий християнин, як ті рибалки, яких покликав Ісус. Перемінений Святим Духом християнин буде наповнений п’ятьма важливими рисами, через які Ісусу вибрав тих, які так вміло ловили рибу: вміння бачити, що під поверхнею гріха, неприємної поведінки – біль, біда, проблеми іншої людини; як рибалка серед бурхливого моря міцно стояти на човні, закидаючи сіті і виловлюючи з хвиль світу дещо корисне, не даючи гріхам затягнути себе на глибінь; вміти терпеливо лагодити сіті стосунків, кривд, образ, руйнації в іншій людині, завданої дияволом собі, чи тим, хто навколо; вміння в сліпу йти за Христом – кинути все на Його поклик; витримка та терпіння рибалок у ловленні риби, навіть якщо це триває усе життя.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kapelanstvo.info

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *