Відбулась остання в цьому році зустріч Школи християнського аніматора в Івано-Франківську

У неділю, 23 грудня, з благословення Івано-Франківського Архиєпископа і Митрополита Володимира (Війтишина) у католицькій школі-гімназії св. Василія Великого відбулася остання у 2018 році зустріч Школи християнського аніматора.

Звертаючись до учасників зустрічі, о Василь Савчин сказав: «Кожного разу, коли ми чуємо слова Євангелія і апостола маємо знати, що це не є просто слова, а це Слово Боже, яке було актуальне як 2000 років тому, так і тепер. Воно спрямоване і говорить до тебе, тобі конкретно. В сьогоднішньому Євангелії чоловік запитав Ісуса: «Що я маю робити, щоби бути в раю?» І бачимо, що Господь не відкриває щось нове. Він йому каже – дотримуйся заповідей. На що той відповідає – все це робив я змалку. – Ще одного тобі бракує. В тебе є багатство, віддай мені його. Так само Господь зараз каже тобі – Віддай Мені те, що в тебе є найцінніше».

Також отець зазначив, що аніматор це непросто людина, яка веселить та забавляє дітей. «Ви покликані в сучаний спосіб показати дітям, що Бог не є десь далеко, а завжди поруч, що Бог класний, але це можливо буде тільки тоді, коли ви віддасте все своє життя Господу».

У перерві слухачі школи зігрілися бансами, після яких на них очікував перший тренінг від онлайн маркетолога та аніматора молодіжної спільноти «Метаноя» – Святослава Стефанишина.

Отець-капелан Віталій Кузьмин розповів слухачам про літургіку, що це за наука і в чому полягає її вчення. Паралельно з ним, для першого курсу, брат Василь Кінах та Софія Дубовик провели практичний тренінг з ігрології.

Про етику аніматора розповідав брат Богдан Сабало – префект ІФДС. А насамкінець учасники почули про специфіку проведення еко-таборів від о. Михайла Дзуля. Збагатившись знаннями та позитивними враженнями, аніматори завершили день спільною подячною молитвою.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *