Завдяки міжнародній допомозі в області створюються та модернізуються …

Завдяки міжнародній допомозі в області створюються та модернізуються ЦНАПи

Сьогодні на Луганщині працюють 21 центр надання адміністративних послуг області.

З них, 11 районних, чотири міських та шість центрів, які обслуговують об’єднані територіальні громади.

За сприяння Програми «Відновлення і розбудова миру» ПРООН Україна та при фінансовій підтримці Європейського Союзу у 2018 році розпочали діяльність чотири новостворені центри ОТГ у Білокуракинській, Красноріченській, Троїцькій селищних та Чмирівській сільській радах.

Три діючі центри Новопсковської селищної ради, Марківської, Новоайдарської райдержадміністрацій сьогодні працюють у сучасних відремонтованих приміщень, забезпечених необхідною оргтехнікою.
Ще у двох центрах Біловодської селищної та Кремінської міської рад здійснено ремонт приміщень і придбано необхідні меблі та обладнання.

Крім того, передано 10 мобільних кейсів для надання послуг «на дому».

Для 15 ЦНАПів закуплено 19 комплектів обладнання (робочі станції) для надання послуг з оформлення та видачі паспортних документів.

За рахунок коштів міжнародної технічної допомоги придбано 17 робочих станцій, ще дві – за кошти місцевих бюджетів та субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України.

Протягом 2018 року через центри суб’єкти господарської діяльності та громадяни отримали 357,3 тис. адміністративних послуг, що на 20,4 % більш ніж у попереднього року. В середньому за місяць надавалося 31,7 тис. послуг.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *