В Україні заборонили російські соцмережі — Укртелеком почав роботи з блокування

Президент України Петро Порошенко увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) про введення санкцій проти соціальних мереж ВКонтакте і Однокласники.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

“Заборонити інтернет-провайдерам надавати послуги доступу користувачам мережі інтернет до ресурсів сервісів Mail.ru і соціальних ресурсів ВКонтакте і Однокласники”, – йдеться в повідомленні.

Окрім того, стало відомо про санкції проти компаній Яндекс і 1С.

У санкційний перелік потрапили і відомі російські телеканали і інтернет-компанії РБК, ТВ Центр, ВГТРК, НТВ Плюс і Зірка, а також антивірусних компаній Лабораторія Касперського і DrWeb.

Інтернет-асоціація України (ІНаУ) заявляє про неможливість блокування провайдерами російських сайтів, що потрапили під санкції. Про це повідомив голова Інтернет-асоціації Олександр Федієнко.

“Блокування інформації провайдером неможливе”, – заявив він.

Федієнко підкреслив, що оператори технічно не готові реалізувати такі механізми, але крім того, такі рішення неможливо втілити на 100%.

У той же час компанія Укртелеком почала роботи з виконання вимог законодавства про заборону надання послуг доступу до російських сайтів, що потрапили під санкції.

Про це НВ Бізнес повідомив директор з корпоративних комунікацій Укртелекому Михайло Шуранов.

“Укртелеком виконує вимоги Указу Президента України №133/2017  щодо  заборони надання послуг доступу  до  переліку веб-ресурсів, які деталізовано у тексті указу. Процес доволі складний і вимагає певного  часу, враховуючи значну кількість ресурсів. Роботи вже розпочато”, – сказав він.

При цьому він зазначив, що роботи по виконанню вимог про заборону надання послуг доступу до російських сайтів, що потрапили під санкції  будуть проводитися поетапно, і, за попередньою оцінкою фахівців, будуть тривати від декількох діб до тижня.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *