Нацгвардія чітко розуміє виклики сьогодення і буде далі вдосконалюватися



Про це перший заступник глави МВС заявив під час візиту до Міжнародного міжвідомчого багатопрофільного центру підготовки підрозділів НГУ, що дислокується в селищі Старому. Візит відбувся у межах навчально-методичного збору з керівним складом територіальних управлінь, з'єднань, військових частин, установ Національної гвардії, що проходить 12-14 листопада.
Сергій Яровий ознайомився із результатами роботи щодо вдосконалення навчально-матеріальної бази центру, перспективами розвитку, функціональністю новостворених об’єктів, а також поспілкувався з офіцерами керівної ланки Нацгвардії, які брали участь у зборах. «Наразі Нацгвардія має дві вагомі функції – військову й правоохоронну. Тому важливими аспектами є підготовка особового складу і командирів до виконання своїх завдань у зоні проведення АТО, а також до охорони громадського порядку під час масових заходів, яких зараз відбувається значна кількість», – зазначив перший заступник глави МВС.
Сергій Яровий підкреслив, що для розбудови новоствореного центру вже чимало зроблено, крім того чітко визначені напрямки подальшого його розвитку. І в цьому питанні відчутна підтримка міжнародних партнерів. «У Національної гвардії є спроможність для подальшого вдосконалення та чітке розуміння завдань і викликів, які стоять перед нами», – зауважив Сергій Яровий.
Своєю чергою командувач НГУ Юрій Аллеров наголосив, що Міністерство внутрішніх справ України та Національна гвардія працюють над залучення іноземних інструкторів для підготовки гвардійців. Крім того здійснюються кроки для використання потенціалу розвинутих країн з метою вдосконалення Міжнародного міжвідомчого багатопрофільного центру підготовки підрозділів НГУ. Нагадаємо, раніше командувач Нацгвардії Юрій Аллеров повідомив, що в НГУ створили нову систему підготовки військ.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *