У Соледарі урочисто запустили нову виробничу лінію по випуску очищеної солі

Сьогодні у Соледарі відбувся урочистий запуск роботи нової виробничої лінії по випуску очищеної солі на руднику №4 та паралельно на руднику № 1,3 ДП «Артемсіль» за участю керівника Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського.

Процес по очищенню солі (фотосепарація), який запровадили в ДП «Артемсіль», дозволяє усунути з кам’яної солі темні включення природного походження (ангідриди). В результаті сіль не тільки набуде білосніжний привабливий вигляд, але і збільшується вміст NaCl.

Харчова сіль після додаткового очищення і якісного пакування буде відповідати європейським нормам якості. Основні країни, куди буде направлятися продукція – Угорщина, Польща, Румунія, Чехія, Словаччина, Сербія та ін. На цих ринках ДП «Артемсіль» вже присутнє зі своєю технічною продукцією.

«Донеччина – унікальна область, яка має достатньо багато промислових підприємств. Дуже важливо, щоб було технічне переоснащення для конкурентноспроможності на європейських ринках. На цей раз модернізація пройшла на державному підприємстві, ми маємо надалі виробляти продукт з високою доданою вартістю, щоб вийти на ринки Європи, Америки, Азії. І я думаю, «Артемсолі» це під силу», – наголосив керівник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

Програма по реконструкції і модернізації всіх рудників була розпочата на підприємстві ще в 2016 році. Основні інвестиції в закупівлю імпортного високотехнологічного обладнання склали 23,5 млн. грн.  Системи для очищення і фасування солі були закуплені через електронну систему Prozorro, що дозволило вибрати найкраще обладнання за прийнятною ціною. Вкладені інвестиції в даний проект можуть окупитися вже через 1,5 року і далі приносити вагомий прибуток.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *