“Митар чи Фарисей”?…

У неділю “Митаря і Фарисея”, Свята Церква розпочинає готувати вірних до початку щорічного духовного подвигу, який має назву Великий піст.

І дуже гарним буде початком, слухаючи Св.Євангеліє і проповідь священика, розпочати готуватися до духовного подвигу із головної тематики — Молитва, як спілкування.

Бо коли ми навчимося по-справжньому спілкуватися з Богом в молитві, тоді і зможемо зрозуміти хто є Бог, ким є для Нього я, та пізнаючи більше себе пізнаємо і свої немочі, своє істинне щоденне життя та поведінку. Маємо просто себе запитати хто я є насправді, цей Митар який у Храмі Божому зрозумів де Він є і ким є Бог та почав молитися щиро, чи може Фарисей, який вирішив у Храмі Творця з молитви робити “шоу”, “театральне дійство”.

Немає на світі таких грошей, вчинків, які б змогли подякувати Богові за все що Він для нас робить, хтось там збудував Храм, чи допомагає фінансово Монастирям, а ще дехто займається благодійністю, будує школи, лікарні, дитячі садочки, і про це має знати весь світ, неначе ставить Богові умову, що дуже багато зробив. А головне то забуваємо, що якщо б не Бог, і Його щоденна благодать дарів здоров’я, то ніяких “Я збудував, дав, зробив не було б взагалі”.

Бути християнином — це вміти спілкуватися з Богом в молитві, це має бути діалог, а не монолог дай і дай, це насамперед навчитися слухати Слово Боже, далі мати куди у серці це Слово зберегти, і найголовніше щоденно жити Словом Божим у добрих і щирих вчинках. Якщо молитви є багато, ходите у Храм часто, щось просите в Бога а Він мовчить, то просто спробуйте замовкнути і спробувати навчитися слухати, слухати, і слухати, спробуймо так підійти до цієї проблематики, результат Вас просто вразить… Мова Бога, Його Слово, і Його відповідь надасть сили і відповіді, на наші чому так усе навколо зле, усі злі, ніхто не розуміє, мене не люблять, я чому самотній. Господь готовий нам дати відповідь, та ми часто не даємо Йому сказати, а ще частіше не хочемо, боїмося Бога почути.

Боже милостивий будь мені грішному, прости мої гріхи, допоможи більше не грішити, та навчи мене слухати Тебе в покорі.

Короткі думки для моїх улюблених друзів…)

о. Йосиф Щур, настоятель монастиря Покрови пресвятої Богородиці ЧСВВ, смт Покотилівка, Харківська обл.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *