Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 12 липня 2018 року

Представники Міністерства інформаційної політики України відвідали Донеччину

Сьогодні Державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко разом із завідувачем сектору інформаційної реінтеграції Криму та Донбасу Міністерства інформаційної політики України Віктором Литвіновим з робочим візитом відвідали Донеччину, де зустрілися з головою Донецької облдержадміністрації Олександром Куцьом. Після цього була проведена зустріч з військовими ООС, під час якої представникам Сухопутних військ ЗСУ була вручена друкована продукція від Міністерства інформаційної політики України.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

Званівцям розповіли про малий та середній бізнес в сільській місцевості

11 липня відбувся навчальний тур «Підприємницька діяльність в сільській місцевості» департаментів Донецької облдержадміністрації до Званівської ОТГ. Також  участь у ньому взяли радник голови Донецької облдержадміністрації з внутрішніх питань Лілія Олексюк, кандидат економічних наук, радник голови Донецької облдержадміністрації з питань агропромислового комплексу Руслан Марков та радник з місцевих фінансів Донецького відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Сергій Івахнін.

Учасники туру не тільки провели начальний семінар, а й відвідали парк весільних церемоній в селі Званівка Бахмутського району, фермерське господарство «Журавушка-2006» в селі Переїзне, а також приватне підприємство Олександра Чаплика, який разом зі своєю родиною працює над власним проектом з серпня 2017 року.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

Краматорський водоканал готується видобувати воду самостійно

У Краматорську планують розробляти підземні водні джерела і відмовитися від хлору для очищення води.

Про те, що на території міста є підземні джерела, які можна було б застосувати з користю, говорилося давно. Як ми з’ясували у директора Краматорського Водоканалу Олександра Спільчака, роботи в даному напрямку дійсно ведуться.

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

У Краматорську за підтримки ЄС переселенці отримали житло і нові професії

З позитивним та бадьорим настроєм Наталія Капуста подавала конкурсну заявку на посаду заступника керівника проекту «Забезпечення житловими умовами найбільш вразливих переселенців і жителів Краматорська, які опинилися під впливом конфлікту».

Цей проект з бюджетом понад 2 млн євро, на 90% фінансується Європейським Союзом, на 10% – бюджетом міста Краматорськ, передбачав реконструкцію трьох старих гуртожитків зі створенням на їх базі комфортабельного тимчасового житла для переселенців. Також проект передбачав реконструкцію насосної станції та очисних споруд Краматорського водоканалу і ряд програм з перепідготовки, працевлаштування та інтеграції в місцеву громаду тих, кого війна наділила безликим статусом “тимчасово переміщених осіб”.

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

Краматорські боксери побували в Хмельницькій міській раді

В рамках угоди про дружбу і партнерство між містами Хмельницький і Краматорськ, вихованці ДЮСШ Краматорської міської ради були направлені на Західну Україну з метою підготовки до чемпіонатів з боксу, повідомляє сайт міськради.

Насичений графік перебування в таборі доповнюють різноманітними екскурсіями і подорожами. Діти відвідали Хмельницьку міську раду. Групу хлопців зустрів секретар міської ради Михайло Кривак.

Діти охоче фотографувалися і знайомилися з роботою міської ради та виконавчого комітету, слухали розповіді про колишніх керівників міста.

Вони побували в сесійній і зеленій залах, а також у комунальному закладі «Агентство розвитку міста», де директор установи розповіла про бренд міста Хмельницького, який був розроблений установою. Надалі група вирушила на екскурсію до Кам’янця-Подільського.

За матеріалами сайту 6264

Бахмутський богатир став володарем двох золотих нагород Кубка України

У Бахмуті, на стадіоні «Металург», відбулися змагання на Кубок України з легкої атлетики серед спортсменів з вадами зору, розумового та фізичного розвитку, а також з ураженнями опорно-рухового апарату.

Змагання були організовані за ініціативою Національного комітету спорту інвалідів України та Українського центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», за підтримки департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації, Донецького регіонального центру «Інваспорт», Бахмутської міської ради.

У Бахмут прибуло 200 спортсменів з 24 регіонів України. Донеччину представляли 16 атлетів з Бахмута, Маріуполя, Костянтинівки, Вугледара і Мирнограда. У підсумку вони завоювали 27 нагород, в тому числі 15 золотих, 7 срібних і 5 бронзових.

Кращий результат в команді регіону показав Заслужений майстер спорту України Дмитро Ібрагімов з Бахмута. Він мав першість в метанні ядра (15,48 м) і диска (48,29 м). Дані досягнення дозволили йому отримати запрошення на чемпіонат Європи в складі збірної України.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

У Добропіллі відкривається бізнес-клуб для молодих підприємців

У місті з’явиться «Добропільський бізнес-клуб», основним посилом якого стане допомога молодим і активним людям, охочим активного зростання на терені підприємництва.

Ідея створення клубу належить громадській організації ДМЦ «Добро», підтримав таку ініціативу міський центр зайнятості. Організатори готові надавати підтримку як починаючим підприємцям, так і тим, хто тільки мріє відкрити власний бізнес.

Уже в майбутню суботу, 14 липня, відбудеться презентація бізнес-клубу. Захід пройде в молодіжному центрі DOBROLAB (вул. Фестивальна, 21 – ліве крило центру культури і дозвілля).

У програмі заходу: презентація різних грантових програм, обговорення можливостей бізнес-клубу, різні майстер-класи, націлені на просування бізнесу та багато іншого.

Стати учасниками заходу можуть всі бажаючі. Для цього необхідно пройти онлайн-реєстрацію. Відповіді на всі запитання можна отримати за телефоном: 095 630 40 71. Початок презентації бізнес-клубу – о 14:00.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

У Маріуполі відкрився Регіональний тренінговий центр для акушерів

Лікарі тепер мають можливість в максимально наближених до реальності умовах відпрацювати дії по порятунку життя породіль і новонароджених немовлят.

У Маріуполі на базі перинатального центру відкрився регіональний тренінговий центр для акушерів-гінекологів, неонатологів і реаніматологів, повідомили в департаменті охорони здоров’я Донецької обласної державної адміністрації.

Медики зможуть відпрацьовувати алгоритм дій з надання невідкладної допомоги в разі складних акушерських станів на сучасних манекенах.

Крім того, неонатологи та реаніматологи зможуть відпрацьовувати навички на манекенах-немовлятах різної ваги.

У центрі планують проводити тренінги для лікарів та курсантів – неонатологів та акушерів-гінекологів для підвищення кваліфікації.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

У Маріуполі Ізабель Дюмон провела міні-урок французького

Вперше в Маріуполі пройшов культурний фестиваль, присвячений Дню взяття Бастилії. Він відбувся в рамках підтримки дружніх відносин між Маріуполем і містами Франції. Захід відвідала делегація на чолі з Послом Франції в Україні Ізабель Дюмон та міський голова Вадим Бойченко.

На невеликий проміжок часу міський сад перетворився на справжню Францію. Навколо лунали французькі мотиви, а жителі замість звичного «привіт» говорили один одному «бонжур». На місці працювали десятки локацій, які були до душі як маленьким, так і дорослим.

Тисячі маріупольців насолодилися виставками картин і старовинних грамофонів, концертом в стилі Мулен Руж, кінопоказами та фестивалем вуличної їжі. Могли взяти участь у вікторинах, гонках на триколісних велосипедах і самокатах, в майстер-класі з танців, зробити фото з мімами. Локації були різними за напрямками, але всі вони мали спільне – передавали дух і колорит Франції.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Маріуполі Посол Франції зіграла разом з оркестром «Ренесанс»

У Маріуполі вперше проходить фестиваль, присвячений Дню взяття Бастилії. Почесний гість свята – Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон. А родзинкою заходів став її виступ у складі камерного оркестру «Ренесанс».

Ще під час репетиції вона розповіла, що раніше займалася музикою, але не є професійним музикантом. З роллю соліста їй не впоратися, але грає з оркестрами вже 25 років.

Ізабель Дюмон у вітальному слові спілкувалася з глядачами трьома мовами – французькою, українською та російською. Вона зазначила, що у 2015 році, приступивши до посади Посла, зробила свій перший візит до Маріуполя.

Віолончелістка-дипломат виконала разом з музикантами твори французьких композиторів такі, як Габріель Форе «Елегія», Сен-Санс «Танець смерті» та інші. Глядачі бурхливими оваціями подякували оркестру за прекрасний вечір, особливо їх надихнула участь Посла Франції.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

До Дня Франції маріупольські художники підготували виставку-імпресію

На честь Дня Франції у Маріуполі художники-імпресіоністи відкрили тематичну виставку. В Центрі сучасного мистецтва і культури ім. Куїнджі можна побачити 50 робіт 20 сучасних професійних авторів. Виставку вже відвідала почесна гостя Маріуполя – Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон.

Картини художників можна охарактеризувати, як «Імпресія (враження) про Францію». Роботи виконані в техніці: живопис, графіка, декоративне мистецтво. Ізабель Дюмон дуже гідно оцінила майстерність маріупольських художників. Яскраві картини вразили її теплими почуттями до її батьківщини.

Особливе місце в експозиції займає медальєрне мистецтво Віктора Узбека, присвячене великим подіям і людям України. На згадку про наше місто він вручив Послу Франції медаль на честь 240-річчя від Дня заснування Маріуполя.

Познайомили гостю і з музеєм медальєрного мистецтва Юхима Харабета. Серед експонатів представлена робота «Любов через роки і відстані», створена за мотивами пісні Висоцького «Нуль сім». Робота була відзначена почесною нагородою – медаллю на конгресі Всесвітньої федерації медальєрного мистецтва в Парижі.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Металургів привітали з професійним святом

У концертній залі ПК «Український дім» приймали вітання з нагоди професійного свята співробітники металургійних підприємств Маріуполя. На їх честь звучали вітальні промови та виступали творчі колективи міста. Кращих працівників нагородили грамотами, подяками та цінними подарунками.

У залі зібралися представники чотирьох металургійних підприємств групи Метінвест: ММК ім. Ілліча, МК «Азовсталь», «Промсервіс» і Маріупольського ремонтно-механічного заводу. Вони приймали вітання від голови Донецької ОДА Олександра Куця, заступника міського голови Сергія Захарова та інших високопосадовців.

Голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць також вручив почесні грамоти Кабінету Міністрів України кращим робітникам підприємств.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Посол Франції запрошує маріупольців на ранковий забіг

12 липня в Маріуполі пройде забіг Українсько-Французького партнерства. У ньому візьме участь делегація на чолі з Послом Франції в Україні Ізабель Дюмон, а також міським головою Вадимом Бойченко, депутатами і спортсменами.

Будь-який бажаючий може приєднатися до ранкової пробіжки. Вона стартує на Приморському бульварі о 08:00. Збір біля готелю “Чайка” (Приморський бульвар. 7). Дистанція забігу – 4 км.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Маріуполь отримає 15 мільйонів гривень допомоги з держбюджету

У Кабінеті міністрів України прийняли рішення про виділення субвенції на відновлення територій, які постраждали від бойових дій на сході України.

Як стало відомо, Кабінет міністрів України спрямує 12 мільярдів гривень на інфраструктурні проекти Донбасу. На сьогодні в Кабміні розподілені 18,3 мільйони гривень. З цих коштів Луганській області належить 325 тисяч гривень, а Донецькій – 17 мільйонів 965 тисяч 539 гривень.

Згідно з розподілом, левову частину фінансової допомоги з державного бюджету отримає Маріуполь. Сума допомоги становитиме 15 мільйонів гривень.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

Спортсмени зі Слов’янська взяли участь у Чемпіонаті Європи зі спортивних танців

З 28 червня по 03 липня у м. Річчіоне (Італія) відбувся чемпіонат Європи зі спортивних танців (формейшн), в якому в складі національної збірної команди України взяли участь спортсмени танцювального клубу «Four Step» під керівництвом Тетяни Хіміон.

У латиноамериканській програмі слов’янські спортсмени здобули 1 золоту, 1 срібну та 2 бронзових нагороди, у програмі стандарт – 1 срібну нагороду. Також в активі наших спортсменів є 4 місце у латиноамериканській програмі, два 4 місця, 5 і 6 у програмі стандарт.

За результатами змагань у командному заліку команда танцювального клубу «Four Step» посіла 3 місце.

За матеріалами сайту «Деловой Славянск»

Нова зупинка в Слов’янську вкриє від дощу

Поруч зі Слов’янським аграрним технікумом встановлена нова зупинка. За інформацією наданою управлінням житлово-комунального господарства вони були встановлені не за міські гроші.

Очікувати громадський транспорт для жителів міста стало зручніше. На зупинці можна сховатися від дощу та інших опадів.

За матеріалами сайту «Деловой Славянск»

Проект Тандем: У Костянтинівці незрячі люди зможуть подорожувати на велосипеді

У Костянтинівці впроваджується проект «Тандем» для незрячих людей. Про це розповів координатор проекту та радник з питань місцевих фінансів Сергій Івахнін.

За його словами, тандем – це велосипед, на якому їдуть двоє людей. «У цьому тандемі на задньому сидінні сидить незряча людина, яка також крутить педалі, а ось керує той, хто сидить на першому місці. Таким чином, другий пасажир частіше може виходити на прогулянки і більше спілкуватися. Після поїздки на двомісному велосипеді мені сказали – ми бачимо вітер і отримуємо такі емоції, які думали, що більше не відчуємо», – пояснив Івахнін.

Він розповів, що народилася ця ідея тоді, коли в Костянтинівці з’явився проект-програма «Активні громадяни британської ради для молоді». Основним його напрямком було показати, що є люди з інвалідністю, які живуть поруч, що їх життя неповноцінне. І в рамках цієї програми був створений «Тандем».

Однак, в Британській Раді проект не затвердили. Але координатори, стали розвивати його далі. Через деякий час проект профінансували на базі однієї з програм від ПРООН.

Зараз проект впроваджується в селі Торському (Лиманський р-н).

За матеріалами сайту «Донецкие новости»

У легкоатлетичному пробігу в шахтарському місті переможених не було

У Мирнограді відбувся традиційний літній легкоатлетичний пробіг, який з року в рік набуває все більшої популярності у жителів міста.

Спробувати свої сили на дистанції 2000 метрів від готелю «Затишок» до парку культури «Україна» зібралося близько двох сотень представників підприємств, організацій, а також молодь та активні громадяни Мирнограда.

Пробіг носив товариський характер і в ньому не визначалися переможці та переможені, оскільки кращий результат для кожного – подолати самого себе, знайти час для занять фізкультурою і спортом.

На фініші учасники заходу виконали зарядку під динамічну музику.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

Довгожителька з Селидового відзначила 90-річний ювілей

Вчора свій 90-річний ювілей відзначила мешканка міста Селидове Людмила Передрій. Про це повідомляє Селидівський міська рада.

У цей день її щиро вітали рідні, близькі, сусіди і представники місцевої влади.

Від імені Селидівського міського голови Віктора Ремізова ювілярку привітав секретар міської ради Микола Голубенко.

Багата на всілякі події була доля у іменинниці. За 90 років вона пережила безліч важких і щасливих моментів, все своє життя присвятила сім’ї та роботі.

Незважаючи на поважний вік, бадьора й енергійна ювілярка охоче ділилася спогадами про своє життя, розповіла гостям про свою дружню родину і про велике захоплення вишивкою.

 Людмила Мусіївна подякувала міському голові та всім присутнім за виявлену увагу і подарунки, а також запросила на 100-й ювілей.

За матеріалами сайту Селидівської міської ради

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *