11 тисяч офіцерів звільнились зі Збройних Сил за останні пів року До кінця …

11 тисяч офіцерів звільнились зі Збройних Сил за останні пів року

До кінця цього року має звільнитись з армії ще 18 тисяч офіцерів. Про це йдеться у листі міністра оборони Степана Полторака, адресованого прем’єр-міністру Володимиру Гройсману. Причиною такого масово звільнення військових називають недостатнє фінансове забезпечення.

«Недостатній рівень грошового забезпечення є основною причиною звільнення з лав Збройних Сил України після закінчення контракту», – пишеться у листі. Міністр оборони мотивує погіршення матеріального становища військових підвищенням соціальних стандартів з 2017 року. В міністерстві просять підвищення зарплатні для військових, а саме: до 9 тисяч гривень для солдатів та до 15,3 тисяч гривень для офіцерів, на що має піти 4,5 мільярдів гривень із держбюджету. З однієї сторони, професійні військові мають отримувати високу зарплатню, адже вони ризикують життям і здоров’ям. З іншого боку, визвольний характер війни на сході України був штучно знищений і тепер, так зване ООС, перетворилось для багатьох українців місцем для заробітку. Якщо згадати, як у 2014 році добровольці, не отримуючи жодної копійки від держави, звільняли щодня місто за містом, можна дійти висновку, що більш професійною армія, отримуючи високі зарплати, не стане. Державні кошти мали б вкладатися у розвиток Збройних Сил, у виробництво набоїв та зброї, на виготовлення або закупівлю якісного військово-технічного обладнання, на професійну бойову підготовку особового складу. Але бачимо десятки, а їх набагато більше, випадків, коли ці кошти крадуться можновладцями.

Коли країна потребує захисту – його можуть надати тільки об’єднані, організовані і вмотивовані ідеєю, а не зарплатнею, патріоти. Ми продемонстрували це на фронті у 2014-2016 роках. Ми продемонстрували це на Блокаді торгівлі з окупантами у 2017 і під Верховною Радою у 2017-2018 роках. І від держави ми не брали нічого. Зараз, коли ворог починає діяти в нашому тилу, не лишається нічого іншого, крім як повторення досвіду 2014 року. Українці мають об’єднуватись заради однієї мети – сильної, незалежної і доброчесної української Держави.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *