Сьогодні під час відкриття симпозіуму «Україна: визволення від пост-радянської с…

Сьогодні під час відкриття симпозіуму «Україна: визволення від пост-радянської спадщини?” (організатор – VoxUkraine) Голова НБУ Валерія Гонтарева повідомила учасникам дискусійної платформи про результати нещодавньої участі української делегації в щорічних весняних зборах МВФ, під час яких директор-розпорядник Фонду Крістін Лагард відзначила значний прогрес України в реалізації економічних реформ.
“Це ще раз підтверджує, що ми на правильному шляху, – відзначила Валерія Гонтарева, – сьогодні нам вкрай важлива підтримка іноземних інвесторів, оскільки це не тільки інвестиції, це й сучасні технології та передовий управлінський досвід”. Голова НБУ також акцентувала увагу присутніх, що поруч з економічною вигодою інвесторів цікавить насамперед захищеність їх інтересів та стабільність, що і є частиною впроваджуваних реформ банківського сектору.
“У рамках реалізації пріоритетних реформ, які зараз впроваджуються в Україні, Національний банк України очолив та фактично вже розпочав реформування фінансового сектору, – зазначила Голова Національного банку України Валерія Гонтарева під час свого виступу, – до її реформування ми підійшли комплексно та відповідально, адже 85% всієї фінансової системи становить банківська система”. Як регулятор ми прагнемо розбудови повноцінного ринкового конкурентного середовища згідно зі стандартами Європейського Союзу, на основі яких буде функціонувати та розвиватися фінансовий ринок. Реформування фінансового ринку ми розпочали з ефективної реформи по очищенню банківського сектору. Але здійснити це фактично неможливо без досягнення макроекономічної та фінансової стабільності, що є основними пунктами Комплексної програми реформування фінансового ринку України до 2020 року, з якою можна ознайомитися на сайті Національного банку. Окрім того, вона передбачає ключові заходи із забезпечення динамічного розвитку фінансових ринків та інструментів, розбудову інституційної спроможності регуляторів фінансового ринку, а також захист прав споживачів та інвесторів фінансового ринку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *