Vogue звеличує українську гречку

Журнал Vogue відзначив поживність та харчову цінність гречаної крупи. Журналістка Vogue Ліана Сатенштайн ділиться досвідом споживання гречки та твердить про надзвичайну користь поширеної у Східній Європі, зокрема й Україні, крупи.

Журналістка розповідає: щоразу, відвідуючи східну частину старого континенту, має проблеми із харучванням. А рятує її – гречка.

Авторка коротко переповідає, що українці та росіяни їдять гречку століттями. А почалось усе, коли крупу до Східної Європи привезли монахи з Греції. Гречка настільки вкорінилась у слов’янську культуру, що зростання цін на неї навіть спричиняє продуктову паніку – крупу масово змітають з полиць.

Гречка є хорошим способом скинути вагу, більше того – це один із найздоровіших продуктів у світі, адже вона не містить шкідливого глютену, пише Сатенштайн.

“Гречка багата на поживні вітаміни та мінерали, значно більше, аніж традиційні зерна, такі як рис і пшениця”, – цитує Сатенштайн ванкуверського дієтолога Мікаелу Рувим. Одне горня гречки містить понад 110% рекомендованого для щоденного вживання марганцю. А також високий рівень магнію, міді, фосфору і цинку, які володіють поживними властивостями. А ще гречка очищає організм – схожий ефект має кефір.

Гречана крупа популярна навіть за межами Східної Європи, відзначає Vogue. Вона входить до основних продуктів харчування за версією веб-сайту Goop, присвяченого здоровому способу життя, який курує акторка Гвінет Пелтроу. До того ж, гречана крупа цінна тим, що має чимало варіантів приготування.

Нагадаємо, журнал Vogue відзначив любов українців до Made-in-Ukraine.

 

 

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *