Українці дають надію багатьом людям – дипломати

Сьогодні українці є лідерами світу – таку заяву зробив посол Литви у США Жигімантас Павіліоніс під час проведення Українських Днів у Конгресі США. Цей захід проводиться за підтримки Українського Конгресового Комітету Америки. 

Російська агресія на Сході України згуртувала не лише самих українців, але й багато країн з колишнього соціалістичного табору. Балтійські країни побоюються, що стануть наступними, якщо Україна не зможе втриматись. Саме завдяки спільному потужному голосові, офіційний Київ не опинився наодинці з російською агресією. Незаконна анексія Криму та конфлікт на Донбасі продемонстрував, хто є справжнім другом України, вважає Михайло Савків з Українського Конгресового Комітету Америки.

“На Капітолійському пагорбі знають, що не тільки українці, ведуть боротьбу. Вони роблять це спільно з польською громадою, з литовською, з грузинською. Всі говорять про друзів. Друзі потрібні у добрі часи, алей вони потрібні, коли і у важкі. Я бачу тут справжню дружбу. Між українським та литовським народами є величезна  солідарність і сьогодні усі ми є свідками цього. Друзі допомагають друзям”, – заявив він.

Посол Литви у США Жигімантас Павіліоніс запевнив, що особисто докладатиме зусиль, щоб Україна стала повноправним членом ЄС та НАТО, а Вільнюс активно підтримує Київ.

“У Литві сьогодні немає жодної інституції, чи то Міністерство закордонних справ, чи будь-яке інше міністерство, яке не думає про Україну. Як частина ЄС та НАТО ми піднімаємо українське питання на всіх рівнях. Багато литовських дипломатів, які працюють на Заході, щодня виступають в якості ваших послів, тому що у нас є досвід, як боротися за своє законне право в трансатлантичному союзі. Ми допомагаємо вашим дипломатам. Нас іноді називають українськими послами. І нам це подобається. Ми знаємо, якщо ми допоможемо вам, то ми допоможемо Європі залишитися Європою, трансатлантичному союзу залишитися трансатлантичних союзом. Якщо ми виграємо разом, то це буде одна нова Європа, єдина і вільна. Ви даєте надію багатьом людям, у тому числі і росіянам. Сьогодні ви – лідери світу”, – заявив Жигімантас Павіліоніс.

Український Конгресовий Комітет Америки нагородив посла Литви та представників Центральної та Європейської коаліції за їхню активну участь у підтримці України на міжнародній арені.

Дивіться також: Андерс Аслунд: Російський газ є основним джерелом корупції в Україні. Відео

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *