Дякую Голові Центрального антикорупційного бюро Польщі за готовність допомогти У…

Дякую Голові Центрального антикорупційного бюро Польщі за готовність допомогти Україні у розбудові ефективної антикорупційної стратегії. Обговорили з Павелом Войтуніком майбутню співпрацю – щоб Польща провела юридичну експертизу всіх українських антикорупційних законів.
Також я звернусь до прем’єр-міністра Польщі Єви Копач з тим, щоби польський Уряд дав нам фахівців для виконання програми протидії корупції в Україні.
Тим часом Уряд розпочав конкурс на призначення керівництва Національного агентства з запобігання корупції – органу, який вестиме реєстр всіх декларацій доходів і витрат всіх державних чиновників в Україні. Агентство матиме право здійснювати оцінку життя державного службовця і відповідність стилю його життя декларації, яка подана цим державним службовцем. Цей орган разом з Національним антикорупційним бюро повинен стати ключовим в боротьбі з корупцією і в доступі громадськості до публічної інформації про стиль життя, про статки чиновників, прокурорів, суддів – всіх тих, хто живуть на гроші платників податків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *