“Для країн з перехідною економікою проведення дискусійних майданчиків з підтримк…

“Для країн з перехідною економікою проведення дискусійних майданчиків з підтримки реформ надає змогу вчасно виявляти проблеми та оперативно на них реагувати, – зазначила 24 квітня під час свого виступу на організованому VoxUkraine симпозіумі “Україна: визволення від пост-радянської спадщини?” Голова НБУ Валерія Гонтарева, – Національний банк як локомотив реформ у державі вітає будь-чиї зусилля, спрямовані на проведення реформ”.
Вітаючи учасників симпозіуму, Валерія Гонтарева відзначила, що платформа Vox Ukraine попри свою “професійну юність” стала авторитетним аналітичним майданчиком, завоювавши довіру у реформаторів як з боку державних органів, так і бізнесу й громадськості. У ході таких зустрічей українська сторона має змогу продемонструвати закордонним партнерам те, що вона понад усе прагне змін. “Ми робимо все можливе, що б країна змінилась, щоб запрацювали закони, судова система, почали діяти правила ведення бізнесу, забезпечувалось право власності та захист прав інвесторів”, – сказала Голова НБУ.
На її переконання, хоча процес реформ дуже складний, головне, що він запущений. “Точку неповернення ми вже пройшли – 2014 рік став для України та для всього українського народу переломним”, – сказала вона та зауважила, що самотужки в умовах військової агресії впоратись з усіма проблемами дійсно дуже складно. А сигналом довіри до України, до наших цінностей і віри у наше прагнення здійснити реформи та відновити економічне зростання є співпраця з Міжнародним валютним фондом. “Підтримка Фонду сьогодні надзвичайно важлива для України і не лише у фінансовому плані, адже кредитна програма з МВФ – це також чіткий план реформ, – наголосила В. Гонтарева.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *