«Тільки від нас залежить, який світ буде нас оточувати завтра», – екореферент Харківського екзархату

23 квітня 2015 року Божого в одній з бібліотек міста Полтави відбулася екозустріч з учнями 3-х класів, яку провів отець Максим Кролевський, екореферент Бюро УГКЦ з питань екології у Харківському екзархаті.

Священик коротко розповів про День Землі, охарактеризувавши роль, значення та сутність цього дня в контексті сучасних обставин нашої держави. «Ми ще дуже довго, – зауважив отець Максим, – будемо відчувати наслідки і Чорнобильської катастрофи, і наслідки тих військових дій, які сьогодні відбуваються на Сході нашої країни, тому маємо бути ощадливими до природних ресурсів та по-людськи, по-християнськи ставитися до довкілля, бо це наш спільний дім». Священик подав практичні поради, як ощадливо можна використовувати природні ресурси у своїх родинах.

Отець Максим розповів про різні негативні фактори та наслідки, які виникають на тлі споживацького ставлення до навколишнього середовища, які створюються на фоні безвідповідальної поведінки людини в сучасному світі. «Тільки від нас та нашої обачності залежить, який світ буде нас оточувати через 10 чи 20 років», – підкреслив екореферент.

Священик також розповів про екологічну небезпеку весняних підпалів, використання штучних квітів та вінків. Кожен школяр отримав екологічні флаєри, закладки та стікери.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело: http://ecoburougcc.org.ua/ekolohichni-novyny/1954-tilki-vid-nas-zalezhit-jakij-svit-bude-nas-otochuvati-zavtra-ekoreferent-harkivskogo-ekzarhatu

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *