Міжнародне співтовариство вітає прогрес у процесі реформування фінансового секто…

Міжнародне співтовариство вітає прогрес у процесі реформування фінансового сектору

Під час традиційної наради в Національному банку України, що відбулася вчора, банкіри обговорили стан справ на грошово-кредитному ринку та поточну ситуацію у банківському секторі.

На початку засідання Голова Національного банку України Валерія Гонтарева проінформувала присутніх про підсумки візиту офіційної української делегації до Вашингтону для участі у Щорічних весняних зборах МВФ та Світового Банку. Вона розповіла про підтримку міжнародного фінансового співтовариства до перебігу розпочатих реформ у нашій країні.

“У Вашингтоні ми мали зустрічі з колегами з центральних банків Китаю, Швеції, Польщі, Голландії. Також відбулися зустрічі як з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, так із представниками місії МВФ в Україні, яка розпочне роботу вже 12 травня. Усі відзначають, що Україна демонструє наявний прогрес у процесі реформування економіки в цілому і фінансового сектору зокрема. Така висока оцінка наших зусиль від міжнародної спільноти засвідчує правильність обраного нами шляху та додає нам наснаги для подальших активних кроків у цьому напрямі”, – наголосила вона.

За словами Валерії Гонтаревої, стабілізація ситуації на валютному і депозитному ринку дає нам підставу для поступової лібералізації на ринку депозитів фізичних осіб та відміни низки обмежень на валютному ринку.

Так Національний банк вийшов з пропозицією до Міністерства Фінансів та МВФ щодо зниження ставки оподаткування доходів від депозитів фізичних осіб з 20% до 15%. Щоб компенсувати закладені у бюджеті 2015 року доходи, НБУ запропонував 15% ставку на всі види пасивних доходів фізичних осіб, включаючи дивіденди та відсотки по державним цінним паперам.

Крім того, Валерія Гонтарева розповіла, що погодила з Головою Народного Банку Китаю продовження термінів своп-угоди строком на 3 роки, та їде до Шанхаю для підписання цієї знакової угоди, яку ми маємо можливість використовувати для фінансування торгових контрактів, інвестиційних проектів та інших цілей. Під час візиту Голова Національного банку України також планує провести зустрічі з потенційними азійськими інвесторами, які мають бажання вкладати кошти в український банківський сектор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *