Національний банк України відчуває підтримку з боку інших державних органів 27…

Національний банк України відчуває підтримку з боку інших державних органів

27 квітня 2015 року відбулося перше офіційне засідання Ради фінансової стабільності в повному складі. Про це Голова Національного банку Валерія Гонтарева повідомила на традиційній зустрічі з банкірами, що відбулася вчора.

За її словами дуже важливим фактом цього засідання стало те, що вперше Національний банк відчув підтримку з боку інших державних органів і побачив, що не тільки він бореться з “відмивочними” схемами.

“Комісія з цінних паперів почала знищувати всі так звані “сміттєві папери”. Нацкомфінпослуг активно займається очищенням страхових резервів. Міністерство фінансів почало впроваджувати контроль над трансфертним ціноутворенням та вже започаткувало спеціальні НДС рахунки для боротьби с податковими ямами”, – зауважила Голова Національного банку Валерія Гонтарева. – Ми обговорили всі проблеми, які у нас є в секторах, і можливості їх якнайскорішого вирішення. Очевидно, що всі ми почали працювати дуже злагоджено і з усіх боків. Тому цілком зрозуміло, що наші спільні дії прискорять очищення всього фінансового сектора нашої країни”.

Нагадаємо, Валерія Гонтарева разом з Міністром фінансів Наталією Яресько є співголовами Ради, до якої входять голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, заступник Міністра фінансів України, а також перший заступник Голови Національного банку України Олександр Писарук.

http://www.bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=16817894&cat_id=55838

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *