UKR/ENG З військового майданчика аеропорту Бориспіль на лікування та реабіліт…

UKR/ENG З військового майданчика аеропорту Бориспіль на лікування та реабілітацію до Румунії відбули 10 військовослужбовців Збройних Сил України, які отримали поранення під час участі в антитерористичній операції на сході України. Для перевезення українських військових залучили відповідно обладнаний літак румунських Військово-повітряних сил “C-27 J Spartan”.
Один із українських героїв, які відправилися на реабілітацію, Олексій, розповів, що у зоні проведення антитерористичної операції провів три місяці. Там отримав кульове поранення у стегно, з переломом кісток. Наші лікарі вже зробили Олексію операцію, а зараз на нього чекає рік реабілітації, яку він частково проходитиме за кордоном. Та хлопець налаштований тільки оптимістично. Він впевнений, якщо займатися та проходити всі процедури, то зможе повноцінно стати на ноги.
Ще один військовослужбовець, який відправився на реабілітацію – Олександр. Він отримав важке поранення в обличчя у боях за Вуглегірськ. Осколок від мінометного снаряду потрапив у щелепу. Зараз хлопець хоче якнайшвидше одужати та знову стати до строю. За його словами, до призову працював на стратегічному об’єкті, тож мав можливість отримати відстрочку від служби. Проте прийняв рішення стати на захист України.
Як розповів Надзвичайний та Повноважний Посол Румунії в Україні Корнел Іонеску, поранені прибудуть до Бухареста, звідки будуть направлені до відповідних лікувальних закладів.

Ten Ukrainian servicemen aboard the Romanian AF “C-27 J Spartan” aircraft have left for Romania where they will undergo treatment and rehabilitation.
According to Ambassador of Romania to Ukraine Mr. Cornel Ionescu, wounded in action will initially arrive to Bucharest from where they will go to appropriate medical establishments.
“Four Romanian doctors came in Kyiv to find candidates. 11 Ukrainian soldiers arrived for treatment in February to Romania,” Ambassador stressed.
“We have partners abroad and they expressed a willingness to help us to treat and rehabilitate our wounded in action. This is a personal initiative of the President of Romania,” Maj. Gen. Borys Kremenetsky, First Deputy Chief of Main Directorate of Military Cooperation and Peacekeeping Operations, General Staff, remarked.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *