У військових частинах і підрозділах захисників Маріуполя постійно перебувають фа…

У військових частинах і підрозділах захисників Маріуполя постійно перебувають фахівці групи інформаційно-психологічної підтримки військ сектору. Покращення морально-психологічного стану особового складу, проведення психологічних тренінгів та надання оперативної психологічної допомоги окремим військовослужбовцям – головні завдання цієї структури.
– Серед моїх підлеглих чимало досвідчених науковців з багатим життєвим та військовим досвідом. Увесь свій арсенал знань вони спрямовують на поліпшення ситуації у військових колективах. При цьому роботу ми намагаємося організувати так, щоб не здаватися якимось начальниками і надати найоптимальніші рекомендації командирам всіх рівнів, – розповів старший групи інформаційно-психологічної підтримки військ сектору підполковник Роман Чаплінський.
Аналіз результатів останніх експрес-опитувань щодо готовності до виконання завдань за призначенням показує, що більшість військовослужбовців вважають себе повністю готовими до захисту України від військової агресії, а зовсім малий відсоток – просто не впевнені у своїх силах. Тому з останніми й доводиться більше працювати “інженерам людських душ”.
Окрім живого спілкування з учасниками АТО, військові психологи організовують наповнення підрозділів свіжої пресою та книгами. З останнім дуже допомагають працівники Маріупольської міської бібліотеки імені В.Г.Короленка, які вже передали учасникам АТО понад 450 книг і постійно направляють газети.
До речі, часто офіцери-психологи працюють разом із військовими капеланами. За словами фахівця групи полковника запасу Миколи Герасименка, такий тандем сприяє кращому встановленню контакту з солдатами і дозволяє протягом короткого часу охопити якомога більшу аудиторію. Також в ході таких зустрічей військовослужбовці мають змогу сповідатися священнослужителю.
– Ми постійно вдосконалюємо свою роботу, а не працюємо за якимось шаблоном. Так, на бойових позиціях ми застосовуємо найліпші на ту мить тактичної ситуації методи. В цілому бойовий дух в усіх військових колективах тримається на висоті. Передумовою цьому є непохитна віра кожного вояка у скоріше звільнення нашої землі від терористів, – додав підполковник Роман Чаплінський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *