Аспекти зрілості та життєві цінності

У неділю 26 квітня в бібліотеці-філії сімейного читання №3 відбулася чергова бесіда зі священиком з циклу «Сім’я. Сімейні цінності», котра мала назву «Аспекти зрілості та життєві цінності». Отець Максим Кролевський розповів молодим парам – одруженим і ще не одруженим – які прийшли на бесіду в бібліотеку, про різні аспекти зрілості, етапи особистісного формування, які необхідно пройти, перш ніж вступати в шлюб.

По-перше, слід досягти юридичної (вікової) зрілості, щоб створити сім’ю.Наступна – фізична зрілість, здатність виконувати різні обов’язки. Важлива й економічна зрілість, бо для сімейного життя потрібна економічна база. Сексуальну зрілість формує кілька інституцій, насамперед сім’я і засоби масової інформації. Але батьки, як правило, на ці теми з дітьми не говорять, і важко знайти фільм, який би відображав шляхетність у стосунках дівчини і хлопця…

Надзвичайно важливим для формування моралі у молоді є джерело віри.

– Хто ходить у якусь релігійну спільноту (я виключаю секти – секти є деструктивні, які впливають дуже негативно і руйнують людину), той має більше шансів зберегти моральну чистоту, не піддатися впливу вулиці й телепрограм, які пропагують вседозволеність у стосунках, – сказав отець Максим.

Він пояснив, до яких негативних наслідків, насправді, призводить вседозволеність… Найбільший відсоток подружніх зрад і розлучень – серед пар, які мали інтимні стосунки до одруження. Не кажучи вже про хвороби, які передаються статевим шляхом і дуже важко піддаються (або взагалі не піддаються) лікуванню.

Ще один дуже важливий для сімейного життя аспект – психологічна зрілість, яка не завжди залежить від паспортного віку людини.

Наступна бесіда з циклу «Сім’я. Сімейні цінності» відбудеться в бібліотеці-філії сімейного читання №3, що в мікрорайоні Левада, 17 травня о 15.00. Буде розглянута тема «Віра і прощення в подружньому житті.”

Джерело: http://www.cbs.poltava.ua/provedeni-v-2015-rotsi/aspekti-zrilosti-ta-zhitt-vi-tsinnosti.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *